Google забраняват размяната на линкове

Статус
Not open for further replies.

Admin

Registered
Link schemes

Линк Схеми

Класирането на вашия сайт в получените резултати при работа с търсачката Google частично се базира на анализа на онези сайтове, които се свързват с вас. Количеството, качеството и значението на връзките допринасят за вашата оценка. Сайтовете, които се свързват с вас, може да осигурят контекст относно съдържанието/предмета на вашия сайт и да покажат неговото качество и популярност. Обаче, някои титуляри на сайтове се ангажират със схеми при обмена на линкове и изграждат партниращи/насрещни страници изключително заради многопосочните/кръстосаните връзки, като игнорират качеството на връзките, източниците, както и дългосрочното влияние, което това би оказало върху техните сайтове. Това е в нарушение на основните принципи на Google webmaster и може да повлияе отрицателно върху класирането на вашия сайт в резултатите от дадено търсене. Примерни схеми на свързване може да включват:
• Връзки, предназначени за манипулиране на PageRank;
• Връзки към разпространители на спам или лоши среди в мрежата;
• Обмен на връзки и схеми на реципрочни връзки ("Свържете се с мен и аз ще се свържа с вас");
• Покупка или продажба на връзки.

Най-добрият начин да се накарат други сайтове да създадат уместни връзки към вашия сайт е създаването на уникално, подходящо съдържание, което може бързо да получи популярност в Интернет-обществото. Колкото по-полезно съдържание имате вие, толкова по-големи са шансовете някой друг да установи, че това съдържание е ценно за неговите читатели и да се свърже към него. Преди да вземете каквото и да било самостоятелно решение, вие би трябвало да си зададете въпроса: Това от полза ли ще е за посетителите на моята страница?

Не е само броят на връзките, които вие установявате, че сочат към вашия сайт, има значение, но също така и качеството и уместността на тези връзки. Създаването на добро съдържание се изплаща: Връзките са обикновено редакционни гласове, дадени по избор, а гъмжащото blogger общество може да бъде отлично място за генериране на интерес. И още нещо, предоставете вашия сайт на уместни директории, като например Open Directory Project (Проект Отворена Директория) и Yahoo!, както и на други експертни страници с промишлена насоченост.

След като веднъж вие сте направили своите промени и сте уверени, че вашият сайт повече не нарушава нашите ръководни принципи, предоставяте вашия сайт за преразглеждане.

Ако вие желаете да обсъдите това с Google, или имате идеи как ние можем по-добре да общуваме с вас относно това, моля изпратете ги в нашия webmaster дискусионен форум.

Превода е направен от фирма adapt
специално за WT .
 
какво ще рече това ? Нещо не ми стана ясно ...
 
Ще рече, че вече официално няма да можеш да казваш - "Ауе Пешо - аре трампим по ено линкче".
 
Не. Няма да ги махате. Просто от тази дата се забранява вече размяната на линкове. Но пак може да се разменят напримерно твоят сайт и друг да си бъдат взаимно полезни като например си разменят някоя статия/новина. В началото или края на статията може да поставиш Източник: сайтами.com и т.н. Има различни начини, да прелъжете Гоогле.
 
ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:
половината от популяризирането на един сайт се базира на разменени линкове и банери.
какво ли ще стане ако си менкам банерчета - ще ми спрат сайта ли? :oops:
или гугъл няма да ми го индексира?

много уважавам чичко Гугъл ама това някак си ми се струва....меко казано глупаво.
 
Google вече незнаят кво искат.1-во искат линкове от др сайтове, са ги забраняват...
 
Google се стреми да показва най-добрите резултати от дадено търсене и размяната на линкове явно и пречи. Мисля че решението на проблема е да се правят линкове, които не са директни. Google няма да ги отчита, но и няма да наказва за тях, пък все пак ще допринасят за посещенията на сайта, към който водят.

Едва ли Гугъл ще раздели линковете на стари и нови от накаква дата.

Линкът вместо към сайта, за който се отнася води към PHP скрипт в сайта, в който е поставен.И тоя скрипт препраща. На това му викат редирект и доста го критикуват именно защото Гугъл не отчитал такива линкове. В тоя форум е писано и за линкове nofollow, мисля че това също е решение на проблема, може би по-добро.
Ето за редирект:
http://php.about.com/od/learnphp/ht/phpredirection.htm
 
SandPrince каза:
ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:
С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.
 
Svetoslav каза:
SandPrince каза:
ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери??? :shock:
С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.

Жестоко се лъжеш приятелю! Размяната на линкове винаги е ималатежест! Всъшност тя е в озновата. Ако не беше важна, защо мислиш че ще я забраняват - напротив Гоогле нямаше да й обърне внимание! Както и да е! Мисля че постъпката на гоогле е много правялна! Всички имаме сайтове (форуми), някой популярни други не чак толкова. Размяната на линкове бе лесен начин да се изкачиш в класацията на Гоогле. Сега обаче Гоогле обръща внимание на качеството! Наистина по този начин ще се подобри качеството на предоставяната информация, но с едно не съм съгласен! Може би в останалата част от света всички са коректни и винаги оставят линка на източника, но в БГ не е така и масово се краде информация. Ако аз напиша една добра статия в моя сайт и 10 сайта проявят интерес и я публикуват и те, един от тези десет ще спомене автора. Останалите ще си присвоят авторските права... Ето с това не съм съгласен в България нама как да си потърсиш авторските права (особено пък за една статия). ТОгава как гоогле ще ме защитят? И как да се издигна в ерархията, може би и аз трябва да крада информация?

:eek:
 
Google ще те защитят като просто сложат онези 10 статии в суплиментал резултс защото са дулицирани и те го знаят. А колкото до реципрочните линкове : ако наистина си мислиш,че размяната на линкове е основата на линк билдинга май живееш в 2003та. Ако искаш мога да ти показжа сайта, по който сега работя - не съм разменил нито един линк, сайта е в car hire сектора - място където много малко хора линкват към теб "ей така" и въпреки всеичко сме на 1,2 или 3то мчсто за 50 - 60 нак-търсени ключови думи с конкуренция средно 2 000 000 резултата.
 
Ще споделиш ли сайта? И ако може и тайната за това, защото ей сега ще пускам нов проект (сайт) и мие нужно нещо такова, да ме изтласка на първо място по една търсена дума...?
 
Frik каза:
Ще споделиш ли сайта? И ако може и тайната за това, защото ей сега ще пускам нов проект (сайт) и мие нужно нещо такова, да ме изтласка на първо място по една търсена дума...?

Можеш да бъдеш сигурен, че размяната на линкове не е била основата на SEO.

Тук се говори за схеми за линкване.

Има сайтове с разменени 100 линка с други сайтове и това не може да ги вдигне в резултата.

Тайната винаги е била в съдържанието на сайта и не трябва да се забравя, че от доста време има и човешки фактор в класирането .

Не всичко се определя от ботовете и доколкото знам гоогле наема много хора,
които да проверяват резултатите от търсенето.
 
Аз само едно не разбрах, вече какво става...аз примерно имам сайт и искам да сложа линк към web-tourist. Това, забранено ли е или не...или незнам какво...прочетох всички мнения до сега и още повече се обърках... :!:
 
Не е забранено да линкваш към ресурси които биха били ценни за посетителите ти Забранено е да участваш в схеми с размяна на линкове с цел манипулиране на резултатите на търсачката
 
Сега това така ли да го разбира ,да речет туриста няма кирия да размени банер на главната страница с photoshop-bg.com или с it-place.net ?
 
Добре имам един такъв въпрос. Гоогле как определя кои сайтове са ферми и кои не? В смисъл сайтове като бгтоп и прочея, които събират линкове за какви ли не сайтове от всякаква тематика няма ли опасност гоогле да реши, че те са ферми и от там всеки, които участва в тях да пострада?

Всеки един от тези подобни сайтове те карат да разменяш линк с тях и по този начин става една мрежа.........
 
http://elunez.com/all-about-link-farm-sites/ - Тук бях писал какво представляват линк-фермите. Нищо няма да ви стане със сайта ако разменяте линкове.

Сега ще се опитам да обясня за какво иде реч в темата.

Въпроса със SERP класацията е доста интересен - попринцип, който има пари може да се класира където поиска, ако не стане с пари, ще стане с много пари. Тоест ще купува линкове в high PR страници, за да може да дръпне в серпа. Точно това Google не иска да става, защото наистина който има пари- може да излезе напред като купи няколко линка от хубави related страници, а целта на Google не е такава. Именно затова ако купувате линкове или трафик, ще трябва да слагате NOFOLLOW атрибут. За размяната на линкове няма никакви проблеми, нищо лошо няма в това, не се залъгвайте от темата.

Общо взето ЛИНК-ФЕРМИТЕ са - Пускам си един Wordpress MU и си хоствам 20 wp блога с related keywords, които линкват към главния сайт, качвам всичко на различен хостинг и бутам малко "тъпи" линкове от trusted социални мрежи. Общо взето това са линкфермите, само че от доста време никой не използва програми за масово създаване на блогове, а цъка с wordpress.com или blogger.com и подобните други платформи. Целта на такива сайтове е да се вдигне главния сайт, тоест сателитен сайт, но с много по сложна структура, ето ви пример за доста сложна схема от сателитни блогове, които образуват отворен linkwheel
http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/attachments/link-building/2133d1240285148-back-link-diagram-tutorial-minisite1.jpg

Това да ви прилича на размяна на линкове? Ако поне 3 души от този форум могат да направя това нещо ,евала ;]
 
Темата е стара,но размяната на линкове поне от 2011г.,ако не и по-рано,не е добра практика.Има наблюдения ,че и тристранното разменяне не е добро.Решението е купуване и продаване или хаотични линкове.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе