Нови скорости на ADSL от БТК

Access

Registered
Два пъти по-бърза ще е скоростта на новите БТК ADSL пакети, които Българската телекомуникационна компания (БТК) пуска на пазара от утре, 6 октомври. За първи път потребителите на високоскоростен интернет у нас ще могат да сърфират из световната мрежа със скорост до 4 мегабита през широколентовата технология на БТК ADSL. За домашните клиенти са разработените два нови пакета, които достигат скорости до 2 мегабита. Досегашните абонати на компанията ще получат двойната скорост без увеличение на цената, а качеството на връзката ще се запази непроменено.

Скоростта на най-предпочитания сред домашните потребители ADSL пакет “512 Безкрай” се повишава от 512 на 1024 kbit/s като цената остава непроменена – 30,99 лв. за двугодишен договор. За още седем лева абонатите ще могат да сърфират в Интернет със скорост от 2 мегабита. При трите БТК ADSL BIZ пакета за бизнес потребители увеличението е съответно от 512 на 1024 kbit/s, от 1024 на 2048 kbit/s и от 2048 на 4096 kbit/s.

“Нашите проучвания показват, че качеството на връзката и скоростта са изключително важни за клиентите ни. На прага на Европейското членство на България ние се стремим да предлагаме най-доброто съотношение между цена и качество на Интернет пазара в страната”, обяви Димитър Цонев, Говорител на БТК. “Настоящите ни клиенти вече познават добре услугата и ценят сигурната връзка, която не се влияе нито от броя на останалите потребители, нито от климатичните условия”, добави Цонев.

Клиентите, които до момента използват високоскоростната Интернет услуга на БТК, също ще могат да се прехвърлят на пакет с по-голяма скорост. При някои от тях е възможно увеличението на скоростта да достигне 4 пъти, без това да промени цената на месечния им абонамент. Досега например БТК ADSL „512 Безкрай” с 12-месечен договор струваше 39.60 лева. Ако клиентът увеличи скоростта на ползвания от него пакет на 2 мегабита при двугодишен договор, месечната му такса ще падне на 37.99 лв.

Всички нови БТК ADSL пакети са с неограничени параметри, независимо от интернет трафика и времето, прекарано в мрежата. И при двойно увеличените скорости ще се запази типичната за ADSL надеждност и еднаквата скорост на достъп, както към международни, така и към български интернет страници.

Припомняме, че крайното потребителско оборудване е напълно безплатно за всички клиенти. Те могат да изберат дали да инсталират модема си сами или да получат техническо обслужване от екип на БТК. Всички бизнес пакети предлагат статичен IP-адрес, до 100 електронни пощенски кутии, безплатен домейн и др. БТК ADSL може да се заяви на телефон 0800 100 или във всеки един от 127-те центъра на БТК в страната. Поддръжката на услугата на телефон 0700 17 111 е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което е изключително важно за хората, чиято работа зависи от Интернет.


източник: kaldata.com
 
Защо ми се струва, че на ADLS технологията максималната скорост на пренос по един чифт е 2048 kbit/s?!?!
 

Горе