Блокиран ли е достъпът до ядрото на Vista?

Access

Registered
Водещи фирми по сигурността обвиняват софтуерния монополист, че блокира достъпа до ядрото на новата си операционна система Windows Vista.

Изявление по въпроса съвсем наскоро направиха щаба на руската фирма по сигурността Kaspersky Lab. Те не потвърдиха отправените срещу Microsoft обвинения от страна на конкуренти в сферата на онлайн и системната сигурност.
Оплакванията са, че MS се опитва да блокира достъпа до ядрото на дългоочаквания Windows Vista, с цел да затрудни съвместимостта на конкурентните продукти с новата операционна система.

Изявлението бе направено от Natalya Kaspersky, изпълнителен директор и съосновател на Kaspersky Lab. То се появи в отговор на обвиненията отправени миналата седмица от лагера McAfee - друга известна фирма по сигурността. Представители на McAfee твърдят, че от Microsoft се опитват да създадат монопол върху обслужването на проблемите по сигурността на новия Windows Vista.

Наскоро друг гигант в областта на системите за сигурност - Symantec също изрази опасения относно обслужването на Vista, както и относно вградените в него системи за защита.

Въпреки това от Kaspersky са твърдо убедени, че от видяното до сега във Windows Vista, няма основания да се твърди, че Microsoft възпрепятстват достъпа до ядрото на новата операционна система. Windows Vista се очаква да е на разположение на производителите през следващия месец, и да се появи на пазара за крайните потребители през януари 2007.

източник: idg.bg
 

Горе