- logo_phpBB Ротация
WT форуми -> Всичко за phpBB -> logo_phpBB Ротация
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
burgazliq
Нов
Нов

Регистриран на: 26/10/2006 4:50 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 66
Мнение 17/12/2006 12:01 pm     logo_phpBB Ротация Отговорете с цитат


как да направя logo_phpBB да сложа примерно 10 картинки и да се сменят през определен период от време
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pszone
Нов
Нов

Регистриран на: 09/06/2006 7:31 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 60
Мнение 17/12/2006 7:39 pm      Отговорете с цитат


1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:

<?php


    $folder = '.';


    $extList = array();
    $extList['gif'] = 'image/gif';
    $extList['jpg'] = 'image/jpeg';
    $extList['jpeg'] = 'image/jpeg';
    $extList['png'] = 'image/png';


$img = null;


if (substr($folder,-1) != '/') {
    $folder = $folder.'/';
}


if (isset($_GET['img'])) {
    $imageInfo = pathinfo($_GET['img']);
    if (
        isset( $extList[ strtolower( $imageInfo['extension'] ) ] ) &&
        file_exists( $folder.$imageInfo['basename'] )
) {
    $img = $folder.$imageInfo['basename'];
}
} else {
    $fileList = array();
    $handle = opendir($folder);
    while ( false !== ( $file = readdir($handle) ) ) {
        $file_info = pathinfo($file);
        if (
            isset( $extList[ strtolower( $file_info['extension'] ) ] )
) {
            $fileList[] = $file;
        }
    }
    closedir($handle);


    if (count($fileList) > 0) {
        $imageNumber = time() % count($fileList);
        $img = $folder.$fileList[$imageNumber];
    }
}
if ($img!=null) {
    $imageInfo = pathinfo($img);
    $contentType = 'Content-type: '.$extList[ $imageInfo['extension'] ];
    header ($contentType);
    readfile($img);
} else {
    if ( function_exists('imagecreate') ) {
        header ("Content-type: image/png");
        $im = @imagecreate (100, 100)
            or die ("Cannot initialize new GD image stream");
        $background_color = imagecolorallocate ($im, 255, 255, 255);
        $text_color = imagecolorallocate ($im, 0,0,0);
        imagestring ($im, 2, 5, 5, "IMAGE ERROR", $text_color);
        imagepng ($im);
        imagedestroy($im);
    }
}
?>


2. Създай някаква директория - например head_images и в нея качи random.php и всички изображения, които искаш да се въртят.

3. Накрая отвори overral_header.tpl файла (в темплейт subSilver) и намери:

<img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" />


и го замени с:

<img src="www.твоя_сайт.цом/пътят до random.php/random.php" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" />
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
burgazliq
Нов
Нов

Регистриран на: 26/10/2006 4:50 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 66
Мнение 17/12/2006 8:15 pm      Отговорете с цитат


само да попитам
1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:
каде да го поставя точно този фаил?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 17/12/2006 8:27 pm      Отговорете с цитат


А защо не ползваш това:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
burgazliq
Нов
Нов

Регистриран на: 26/10/2006 4:50 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 66
Мнение 17/12/2006 8:56 pm      Отговорете с цитат


admin написа:
А защо не ползваш това:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827


защото не разбирам
и незнам как да го напрая това да се показва на мястото на логото
на форума
с по горното ще се оправя сама кажете плс каде са го сложа файла като го
създам
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
astor
Турист
Турист

Регистриран на: 16/12/2006 10:07 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 269
Мнение 17/12/2006 9:27 pm      Отговорете с цитат


pszone написа:
1. Създай php файл - например random.php и в него напиши този код:

<?php


    $folder = '.';


    $extList = array();
    $extList['gif'] = 'image/gif';
    $extList['jpg'] = 'image/jpeg';
    $extList['jpeg'] = 'image/jpeg';
    $extList['png'] = 'image/png';


$img = null;


if (substr($folder,-1) != '/') {
    $folder = $folder.'/';
}


if (isset($_GET['img'])) {
    $imageInfo = pathinfo($_GET['img']);
    if (
        isset( $extList[ strtolower( $imageInfo['extension'] ) ] ) &&
        file_exists( $folder.$imageInfo['basename'] )
) {
    $img = $folder.$imageInfo['basename'];
}
} else {
    $fileList = array();
    $handle = opendir($folder);
    while ( false !== ( $file = readdir($handle) ) ) {
        $file_info = pathinfo($file);
        if (
            isset( $extList[ strtolower( $file_info['extension'] ) ] )
) {
            $fileList[] = $file;
        }
    }
    closedir($handle);


    if (count($fileList) > 0) {
        $imageNumber = time() % count($fileList);
        $img = $folder.$fileList[$imageNumber];
    }
}
if ($img!=null) {
    $imageInfo = pathinfo($img);
    $contentType = 'Content-type: '.$extList[ $imageInfo['extension'] ];
    header ($contentType);
    readfile($img);
} else {
    if ( function_exists('imagecreate') ) {
        header ("Content-type: image/png");
        $im = @imagecreate (100, 100)
            or die ("Cannot initialize new GD image stream");
        $background_color = imagecolorallocate ($im, 255, 255, 255);
        $text_color = imagecolorallocate ($im, 0,0,0);
        imagestring ($im, 2, 5, 5, "IMAGE ERROR", $text_color);
        imagepng ($im);
        imagedestroy($im);
    }
}
?>


2. Създай някаква директория - например head_images и в нея качи random.php и всички изображения, които искаш да се въртят.

3. Накрая отвори overral_header.tpl файла (в темплейт subSilver) и намери:

<img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" />


и го замени с:

<img src="www.твоя_сайт.цом/пътят до random.php/random.php" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" />


ДА ТОВА РАБОТИ А КАК Е ДА СЕ СЛОЖИ НАИ ОТГОРЕ НАД МЕНЮТО ДА СИ СТОИ И ВСЯКА КАРТИНКА ДА СИ ИМА ОТДЕЛЕН URL
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pszone
Нов
Нов

Регистриран на: 09/06/2006 7:31 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 60
Мнение 17/12/2006 11:03 pm      Отговорете с цитат


Да, работи, но съм се объркал и не съм те разбрал правилно, защото по този начин ти се сменят картинките при рефреш, а не на време. Това, което търсиш, admin го е предложил - http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=827 Ще ти свърши работата, която искаш - различни изображения, които се сменят на време и всяка картинка е линк към различен адрес, който ти определяш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Всичко за phpBB Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети