Предложения за нова игра

Аз предлагам играта да е за Онлайн Операционна Система, нещо като eyeOS. Да има 1 дизайнер и 3 програмисти в екип и да се започва работа.
Оценяването да е по различни критерии - Защита,Разнообразяване,Функционалност и други. Дизайнерът ще сътвори дизайна на Операционната система, 1 програмист ще разработи "engine"-а, а другите 2-ма ще правят самата ООС. И примерно да може да се пише на Flash+AS+PHP или HTML+JS+CSS+AJAX+PHP т.е. да има разнообразие в езиците.
 
Аз викам всеки да взима дръвьете и пироньете и да почваме да ковеме къщата.

Дайте първо да се определи - ще се състезават ли отбори или всеки сам? Как ще се определят самите отбори (ако е дуо, трио или по-големи шведски съвкупления) и след това да се реши каква да е тематика.

Дали ще е сайт, дали ще е просто някакъв скрипт или картинка в последствие да се определи, защото в момента няма никакви граници. То все едно да кажеш абе е там на тая звезда има живот, щот ми харесва как свети.

Всеки надава зов, ама нищо смислено не е казано за момента - според мен, ако искате ме мразете, ако искате ме обичайте, но имам навика да съм директен.
 
Doris каза:
LiRiX каза:
Photoshop червей :twisted: ?

Photoshop-Gimp червей :twisted: ?

Точно това си мисля да е.
Все пак това беше идея още от миналата игра.Освен такъв червей , може и за код да се направи.Въпроса е как да се оценява.

И пак да напомня, прегледайте старите игри и не предлагайте стари неща и не вземайте никакви мотиви от старите игри.Всяка игра е сама за себе си.Повтарянето на една и съща игра води до спад на рейтинга и самата игра става банална. Целта е да се измисли нещо ново и свежо, което да привлече внимание към играта.За това предлагайте само оригинални идеи и неща които не са се ползва ли преди в предходните игри.

Пак да напомня , моля без спам в тази тема !
 
Аз искам да попитам нещо. Не е спам! Ако играта ще е да се направи червей, то това значи че играта ще е само за дизайнери. А къде са програмистите ?
 
Zion каза:
Аз искам да попитам нещо. Не е спам! Ако играта ще е да се направи червей, то това значи че играта ще е само за дизайнери. А къде са програмистите ?
staf каза:
Освен такъв червей , може и за код да се направи.Въпроса е как да се оценява.
 
Zion каза:
Аз искам да попитам нещо. Не е спам! Ако играта ще е да се направи червей, то това значи че играта ще е само за дизайнери. А къде са програмистите ?

Първият започва с някакъв алгоритъм , следващият трябва да се съобрази с него и да го продължи и т.н.
Примерно започваме с думата webtourist.Обръщам думата на обратно tsiruotbew.Следващият да кажем измисля матрица от тази дума tsiruotbew

__А Б В Г Д Е Ж З И Й
01|1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
02|0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
03|0 0 1 0 0 0 0 0 0 0
04|0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
05|0 0 0 0 1 0 0 0 0 0
06|0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
07|0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
08|0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
09|0 0 0 0 0 0 0 0 1 0
10|0 0 0 0 0 0 0 0 0 1

Следващият изважда буквите от матрицата и прави така всяка буква да отговаря на картинка.

01-А 1 = t
02-Б 1 = s
03-В 1 = i
04-Г 1 = r
05-Д 1 = u
06-Е 1 = o
07-Ж 1 = t
08-З 1 = b
09-И 1 = e
10-Й 1 = w

А всеки следващ измисля друг алгоритъм но взема данните за написването от предният.
 
Честно казано , не ми харесва идеята за CODE-worm.
Лично аз не виждам смисъл от това всеки да прави алгоритъм , който да използва данните от предходният.
Ок, ти даваш условието да се намери коя дума е изписана в матрицата.
Примерно , админ прави алгоритъм който я извежда в масив ( всяка буква )
array(
[1] => W
[2] => e
[3] => b
........................
)
Аз взимам масива и проверявам колко пъти се съдържа буквата "т", и връщам резулатат - 2 , след това какво може да се направи с този резултат ?
 
Ами ако играта не е отборна, ами на две дисциплини (извинявам се, но не се сещам точно сега за по-подходяща дума). И после да има отделни победители. Дизайнерите си правят графичния червей. А програмистите правят система (или само модули, както им харесва), която да върши каквото им щукне: да сортира картинките от червея по дата на добавяне, по цвят на еди-кой си пиксел, да ги подрежда в колонка хоризонтално, вертикално, в кръгче, в квадратче, на възел, шахматно, тн... Или пък система за гласуване за картините от червея, подреждането им по брой гласове (така може и да се излъчи победителя). Или генериране на случайни думи, които да са тема на картините за всеки ден от една седмица. Само че не ми идва на ум как да се излъчи победител сред програмистите.
 
На мене ми е интерсно, как ще бъдат оценявани уменията на дизайнера, да кажем в този червей? До колкото разбирам, че един качествен червей(дизайнерски) трябва да бъде създаден от редица качествени изображения от много други дизайнери.. Бих искал да ме осветите малко по въпроса.
 
Целта е да се продължи синтаксиса, както участника прецени след него.На входа получава нещо, той прави каквото си измисли с него , а на изхода предава на следващият.
Въпроса е как ще се оценяват тези червеи.
 
Като цяло доста безсмислена ми се вижда тая идея за "код червей". Ще стане едно прекарване през произволни функции и просто няма никакъв смисъл.
 
StormBreaker каза:
Като цяло доста безсмислена ми се вижда тая идея за "код червей". Ще стане едно прекарване през произволни функции и просто няма никакъв смисъл.
То по принцип "червия" като игра, за мен е безсмислена.
Но както в математика, колкото и безсмислени операции се правят, е доста интересна.
 
Мисля, че за код една система (каквато и да е тя) ще е доста по-полезна. Могат да се научат повече неща, пък и се изисква малко мисъл.
 
А като говорим за игра, кой е казал, че задължително трябва да е от състезателен характер? Това за червея много ми допада като идея :)
Или другото което ми идва на ум е да се дадат някакви начални данни и от тях да трябва да се получи даден резултат и да се оценява най-бърз, най-интересен начин и т.н.
И докато писах това ми дойде една глупост в главата - кой ще създаде най-бърз алгоритъм за извеждане на символи след десетичната запетая на числото пи :mrgreen:
 
Според мен ще е интересно да се направи някоя добавка за някоя готова система.
Хем ще бъде полезно на много хора, хем ще бъде интересно.
Ама да се направи например така, че модула да е с една и съща цел /например модул за анкети/ и да се види кой отбор ще създаде най-добрия!
 
Срока свърши, явно и предложенията. Следва гласуване.
До гласуването ще бъдат допуснати всички предложения, отговарящи на критериите в първият ми пост в тази тема.
 

Горе