- как да сложа търсачка в хттп сървар(апаче)
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> как да сложа търсачка в хттп сървар(апаче)
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
brute
Нов
Нов

Регистриран на: 07/01/2006 11:32 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 44
Мнение 08/01/2006 1:03 am     как да сложа търсачка в хттп сървар(апаче) Отговорете с цитат


интересува ме как да да направя търсачка която да се ползва от php-nuke (ако има нещо готово )
незнам как да се изразя точно вжте http://weba.pro.vg
това е направено с готов софт но ми трябва php и да не е сложно за изпълнение
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 08/01/2006 1:09 am      Отговорете с цитат


КАкво трябва да търси?
В Nuke няма ли търсачка вградена?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
brute
Нов
Нов

Регистриран на: 07/01/2006 11:32 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 44
Мнение 08/01/2006 1:10 am      Отговорете с цитат


файлове
търсачка за file server
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 08/01/2006 2:25 am      Отговорете с цитат


http://ftpsearch.hit.bg/

Това е готина търсачка.
Прочети документацията там всичко е описано.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
brute
Нов
Нов

Регистриран на: 07/01/2006 11:32 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 44
Мнение 08/01/2006 1:27 pm      Отговорете с цитат


тъй като от снощи се занимавам с mysql и php не съм наясно много(да не кажем хич) каква база данни да си направя за търсачката защото ми излиза Код:
Table 'mysql.dir' doesn't exist 


като натисна сърч
в confiq-a съм записал

/====================Directorii za indexirane===============================
$pat[0][0]='f:\http';
$pat[0][1]='/FTP1';
$pat[0][2]='/FTP1';

$pat[1][0]='E:';
$pat[1][1]='/FTP2';
$pat[1][2]='/FTP2';

$pat[2][0]='F:';
$pat[2][1]='/FTP3';
$pat[2][2]='/FTP3';

$pat[3][0]='G:';
$pat[3][1]='/FTP4';
$pat[3][2]='/FTP4';

$pat[4][0]='H:';
$pat[4][1]='/FTP5';
$pat[4][2]='/FTP5';

//?? ?? ?? ?????? ???????? ? ???????? ?? ???????????? ??????????? ?? ???????????? ???? "/", ? ?? "\" (?????? $pat[0][0]='D:/Test/dir1'; )
$arind=1;//principno triabva da e 1-ca, no ako ne indeksira vsichki vavedeni pytishta probvaite s 2
//====================Directorii za indexirane===============================

може ли така да се остави за да търси само в директория http на диск f F: е мрежова връзка към друг компютър ще прави ли проблеми това )?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bafitu
Активен
Активен

Регистриран на: 12/12/2005 11:12 am

Support: 102
Bonus: 224
Мнения: 1508
Мнение 08/01/2006 1:34 pm      Отговорете с цитат


бих те посъветвал първо да разгледаш ЦЯЛАТА тема :
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=349888
тя е точно за тая търсачка...
в момента нямам време , но преди съм я пробвал значи трябваше мисля сама да си създаде таблиците така, че поразгледай темата ако пак нещо не ти е ясно питай...ако искаш и там питай (повечето хора дето пишат там те са я направили)...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 08/01/2006 1:36 pm      Отговорете с цитат


ЩЕ я инсталирам на компа си за да си спомня как беше.
Ти с каво apache си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
brute
Нов
Нов

Регистриран на: 07/01/2006 11:32 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 44
Мнение 08/01/2006 1:53 pm      Отговорете с цитат


ми това от пакета на ХАМРР
много благодаря защото темата в дата.бг е 14 страници целият ми живот няма да ми стигне да ги прочета Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 08/01/2006 5:29 pm      Отговорете с цитат


http://80.72.88.18/search/index.php
в търсачката пиши m (че да ти даде някакъв резултат
само три песни съм сложил за тест)

Не ми беше много лесно.

Създаваш база данни с име test .

После конфиг файла трябва да изглежда така:

<?php

//  Variable for MySQL, Променливи за MySQL
   $username="root"; //потребителско име на базата данни
   $password=""; //парола на базата данни
   $databases="test"; //име на базата данни
   $mysql_conect="localhost"; //хост


// From where to go indexing ftp,  От къде да започне индексирането на ftp-то
   //$PATH ='d:\data'; // Full path to directory who must be indexing, Пълния път до директорията която трябва да се индексира на сървъра (не трябва да завършва с наклонена черта)
   //$PREFIX = ''; // Relative path, Относителен път
//PREFIX na direktoriite

//====================Directorii za indexirane===============================
$pat[0][0]='C:/Program Files/xampp/htdocs/mp3/';
$pat[0][1]='/mp3';
$pat[0][2]='/mp3';


като директорията /mp3/трябва да е в /htdocs/ тоест в
www директорията на apach-eто.

След като направиш това слагаш файловете които искаш да теглят търсят и тн
в папката /mp3/ и стартираш файла install.php .
След това ще ти даде :


Instaling "FTP SEARCH"

STEP 4 ...

CONGRATULATIONS!

FTP SEARCH is installed successfuly. Run fileIndex.php and delete this file "install.php" !


fileIndex.php е линк.
НАтискаш го и след малко си готов.
После стартираш файла index.php и всичко трябва да работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети