Нов PR Update

Е чети по внимателно де наспамихме темата да се повтаряме :D

"Въпреки това все още срещам хора, които не биха разменили под каквато и да е форма линк с мен, защото сайта ми имал ПР 3........ ходи ги разбери. За мен лично ПР ранка е нещо относително смятам го за един плус, но не и за нещо задължително. "

Ако оставим приказките настрана и погледнем реалността аз лично бих разменил линк със сайт, които би ми бил от полза дали ще става дума за повече хора тоест да ми се популяризира сайта или за повече дивиденти примерно банер с цел платена реклама няма значение, но определено не бих гледал ПР ранка, а и аз никога не съм го правил. Почнах да се заглеждам по него след като както вече казах няколко хора ми отказаха линк с тях заради ПР ранка въпреки, че посещаемостта им беше 2 пъти по ниска от моята....... сам си направи извода.

Кои за квот се бори са казали хората :D
 
rombeca каза:
А сега като един българин, кажи ти с какъв сайт би разменил линкове. С висок ПР или на първо място по ключови думи? Тоест на реалната позиция ли вярваш или на ПР - който не е ясно по какво се определя. :)

Аз лично ако ще разменям с някой линкове то ПР-а ще е последното, което ще гледам.
Последното.
Ако сайта се ползва с доверието на гоогле може да направи чудеса за оптимизацията ти но за жалост такива сайтове са не са много и пестят линковете си.
 
admin каза:
грешно съм разбрал но искам да го изясним, защото някой от хората дето го четат ще хукнат да разменят линкове и да чакат да станат номер едно веднага.
Понеже и аз като повечето тук имам база за сравнение и макар да не съм SEO гуру мога да събера 2 и 2 и да разбера, че ако нещо работи и да дава добри резултати то е верния метод, път или начин.
Аз се поставям на мястото на гоогле и разбирам, че те всячески се опитват да избягат от линкването но не могат. Все още не могат да избягат от
това, че някой може да линкне даден сайт и освен ПР-а (дето не им пука) може да го изведе до 1-ва страница в резултата.
Тоест някой може (хипотетично да го наречем) да си "купи" място в гоогле.

Това всячески го разбирам така:
Използват данните на потребителите си за да определят кой сайт е по добър.
Това са данни за активността на потребителите в интернет.
Всички които посещават гоогле, търсят там, посещават сайтове които имат гоогле броячи или гоогле програми за да преценяват кой от какво се интересува и къде го търси.
колко време прекарвате в даден сайт, връщате ли се или не, регистриран ли сте, активен ли сте, какво пишете там.

Ако заложиш на съдържание и активност на потребителите то има голяма вероятност след време трайно да се настаниш в 1-вите резултати, защото рано или късно гоогле ще разбере за активността в сайта ти.

Това е предположение базирано на мои наблюдения.


Това има резон обаче какви са моите наблюдения......в България има 2 големи сайта за имоти (ще използвам този пример, защото там са ми наблюденията) имот.бг и имоти.нет всички останали са джужета в сравнение с тях било то като брой обяви или като брой индексирани страници или като посещаемост. Говорим за следното:

Резултати 1 - 10 от около 1 510 000 от imot.bg (20-30k посещаемост дневно)
Резултати 1 - 10 от около 1 790 000 от imoti.net (10-20к посещаемост дневно)

Ако както казваш гоогле следи всичко било то регистрирани потребители или по колко стоиш в даден сайт и тн. да не изброявам всичко което каза то по тази логика защо имот.бг излиза на всички търсения почти на 1ва позиция а имоти.нет е доста по-назад дори моя сайт излиза преди тях. Имоти.нет излизат напред само като търсиш "имоти" при останалите думи са доста назад. Има много малки сайтчета с 0-лево СЕО, които са преди имоти.нет, а нито имат техните посещения нито индексирани страници нито потребители прекарват кои знае колко време на сайтовете им. Затова се чудя каде точно е разковничето?

За излизането на 1-ва позиция по дадено търсене имот.бг не само в гоогле излизат 1-ви ами и в яндекс, а може би и в DMOZ Listing.
Много пъти съм се чудел дали не са си купили по някакъв начин тези позиции въпреки, че е смешно даже да си го помислям, но за мен имоти.нет е по-добре издържан сайт от двата даже и от към СЕО. За бога имот.бг дори не са си нарпавили труда да преведат сайта си на Английски или да сложат някакъв google translator ами просто са оставили всичко да излиза на шльокавица.......и въпреки това излизат на 1-ва позиция при търсене :D
 
истината е някъде по средата.
Може да не излизат на първо място но излизат на първа страница.
Някой сайтчета ги бият по едно други по друго но двата сайта излизат винаги
на първа страница независимо какво търсиш.

Не може да излезеш на всичко номер едно но може да заемеш трайно
едно голямо пространство при търсенето на всичко свързано с имоти или каквото и да е. Това е трудното.
Много по лесно може да излезеш на определени думи като използваш СЕО трикове или пък сайта го направиш специализиран примерно за Наеми само.

Примерно имах едни познати дето искаха да бъдет на определено търсене първи.
Сукаха, правиха и станаха. И имоти.нет и имоти.дрън дрън всички ги биха но какво? Едното е портал с хиляди влизания а другото е сайт който излиза на определени думички .
Потребителя задължително ще погледне и по долните резултати където присъстват и въпросните сайтове.

Не знам как работи гоогле но знам, че тепърва съдържанието и посещаемостта ще оказват все по голямо влияние, защото гоогле целят да
дават правилните резултати а правилните резултати са тези в които има повече потребители с еднакви интереси.
Повечето потребители е показател за полезност и не може да не се вземе в предвид.

Трябва всячески да се опитате да задържите потребителят и да го накарате да се върне.
 
Аз незнам, но radiocyberfolk.com е станал от 0 на 2, а не съм го пипал грам... Явно само това че ни добавят по сайтове за класации и темподобни автоматично получават 2-ка...

В такъв сличей, честита ми двойка :mrgreen:
Мисля да почна да го оптимизирам тоя сайт, защото хората сега го харесват като е такъв никакъв, а камоли ако се захвана с него ...
И все пак евала че са дигнали ранга му с цели две позиции!
 
Я да си продължа приказката, че тоя ПР е ташак работа :).
Направих сайт преди 20 дена... вече е ПР-5. Сега какво, да се гордея ли :).
 
Проверете си сайтовете. :) Май има нов ъпдейт.

http://www.prchecker.info/check_page_rank.php
 
Иеп, моя е мръднал с едно нагоре ;)
А грам не съм го оптимизирал - грам!

Дано и вие да се изненадате приятно :)
 
e-llusion.org : преди-1;сега-3
e-hosts.eu : преди-0;сега-2

Без да сме работили върху тях.. Има време за всичко,скоро ще настъпи мига,когато ще намериме време и за тях :)
 

Горе