WordPress - Всичко за блог системата

От време на време се получават въпросителни знаци, но не на съдържанието от базата данни, а на текста от темата (напр. заглавието на блога, страниците, названията на сайдбара..)
Някакви идеи? Дали е от хостинга?
 
Здравейте на всички,значи искам да ме опътите темата на този сайт:pgi-smolyan.info темата на този сайт коя е?
Смисъл той я е моднал,но ако може да ми кажете името й.
Мерси предварително!
 
Виж този урок =>> http://www.webdesignerwall.com/tutorials/building-custom-wordpress-theme/
В същия сайт има още много хубави уроци специално за wordpress и за дизайн на теми.

Ето и още няколко:
http://www.wpdesigner.com/2007/02/19/so-you-want-to-create-wordpress-themes-huh/

Ако искаш по подробна информация има и във официалния сайт на системата:
http://codex.wordpress.org/Theme_Development
http://codex.wordpress.org/Stepping_Into_Templates

Ето и нещо на български което открих много на бързо =>> http://www.devstorming.com/?p=18

Ако това не ти е достатъчно Гугъл ще ти помогне.
 
Работя със безплатната система от сайта wordpress.com и имам малък проблем с добавянето на свежо бутоните. На режим за html съм и добавям следния код:

<script type='text/javascript'>
svejo_url='[URL АДРЕС НА ВАШАТА ПУБЛИКАЦИЯ]';
svejo_bgcolor='FFFFFF';
svejo_skin='standard';
svejo_theme='standard';
</script>
<script src='svejo.net/javascripts/svejo_button.js' type='text/javascript'></script>

Само че като обновя страницата script таговете се махат и остава само текста и бутончето няма как да се появи ... ако някой може да помогне ще съм много благодарен ... благодаря предварително, за обърнатото внимание :)
 
Има ли widget за облак от тагове, с който може да се ограничи броят им..?
 
Нямам представа, но явно има щом ми премахва <script> тага ... пък и нямам представа от къде мога да го позволя, ако е например забранен
 
@gep_150, Можеш ли да инсталираш допълнителни плъгини ? Ако можеш си инсталирай SVEJO.NET Buttons.

@djman, вграденият темплейт таг няма ли да ти свърши работа ?

Код:
<?php wp_tag_cloud('number=30'); ?>
 
@svilkaa: Няма как да инсталирам плъгини ... казах че съм на версията в wordpress.COM и проблема не е в трудното поставяне на свежо бутоните, ами е в това, че изчезва тага <script>, когато запаметя настройките :(
 
@gep_150, не съм наясно с опциите, които могат да се използват в wordpress.com затова и питам. Сега разбрах - допълнителни плъгини не могат да се инсталират. Въпрос: можеш ли да редактираш темплейта си ? По специални index.php и single.php от темата ?

Едит: Направих един тестов блог и пробвах да интегрирам бутоните - не стана. Видях и в блога на Калоян, че е дискутирана темата и се оказа, че наистина не могат да се използват на wordpress.com.
 
Здравейте, става въпрос за blog.pic.bg/сайт, който е с уорд прес и готов шаблон само че нещо не мога да разбера защо новините не ми излизат между стрелките така че да мога да цъкма по тях надявам се някой да ме опъти къде да бръкна ..
 
За да ти излизат там, обикновено трябва на избрани новини да се сложи custom field в зависимост от скинът, който ползваш.
 
firefly каза:
За да ти излизат там, обикновено трябва на избрани новини да се сложи custom field в зависимост от скинът, който ползваш.

Е да ... ама какво трябва да е това custom field че нещо не мгоа да се оправя скина е платен на egamer
 
Custom field-a обикновено е "Featured", но може и да е различен. Щом ти платен скинът, значи трябва да е описано някъде.
Дай точен линк към скина, който ползваш и ще ти кажа.
 
firefly каза:
Custom field-a обикновено е "Featured", но може и да е различен. Щом ти платен скинът, значи трябва да е описано някъде.
Дай точен линк към скина, който ползваш и ще ти кажа.


http://www.elegantthemes.com/preview/eGamer/
 
http://www.elegantthemes.com/gallery/egamer/readme.html

2. How do I add the thumbnails to my posts?

eNews utilizes a script called TimThumb to automatically resize images. Whenever you make a new post you will need to add a custom field. Scroll down below the text editor and click on the "custom fields" link. In the "Name" section, input "Thumbnail" (this is case sensitive). In the "Value" area, input the url to your thumbnail image. Your image will automatically be resized and cropped. The image must be hosted on your domain. (this is to protect against bandwidth left)

Important Note: You must CHMOD the "cache" folder located in the eNews directory to 777 for this script to work. You can CHMOD (change the permissions) of a file using your favorite FTP program. If you are confused try following this tutorial. Of course instead of CHMODing the template folder (as in the tutorial) you would CHMOD the "cache" folder found within your theme's directory.

Я пробвай това
 
Оправих се с тази дивотия трябвало да имам една категория featured и стана всичко .. само че сега имам въпрос има ли някакъв модул или плугин с който да мога да импортна скайп статус или някак да си да могат да се свържат с админската част хора който се занимават с блога през скайп !?
 

Горе