Arc Mouse няма да поддържа multi - touch

whynot

Registered
Първото нещо, за което се сещате, когато видите новата Arc мишка на Microsoft е, че тя е някакво multi-touch устройство. Някои дори си мислят, че целта на устройството е да емулира тракпада на лаптопа. Това, обаче, съвсем не е така. От редмъндската компания съобщиха, че мишката си е просто...мишка. От Microsoft казаха още, че това устройство няма да има multi-touch възможности.

От редмъндската компания трябваше да направят това изявление, тъй като доста от сайтовете в интернет започнаха да пишат, че Arc мишката ще притежава много touch възможности, като touch скролване и други.

Paul Thurrott каза следното: "Тя (мишката) не поддържа multi-touch жестове, не защото не е възможно, а защото от Microsoft вече добавиха multi-touch технологията, където трябваше – на екрана.“

Ако си спомняте, в интернет пространството бяха пуснати дузина описания на Arc Mouse, в много от които пишеше, че тя по някакъв начин копира мишката на Apple. Това, обаче, не е така. Този път е ясно, че от компанията нямат да намерение да се конкурират с Apple. Вместо това, тя ще бъде пусната като обновление на сегашните мишки на Microsoft. Тя е направена с такъв дизайн, че да бъде по-компактна при пътувания и да бъде удобна за потребителя навсякъде, където и да се намира.

Има непотвърдена информация, че Microsoft Arc Touch Mouse ще струва $69.95 USD и че продажбите ще започнат през септември.
 

Горе