Злато за България в Международна олимпиада по информатика в

amgcompany

Registered
Българските състезатели триумфират на XXIII Международната олимпиада по информатика в гр. Патая, Тайланд. Румен Христов, МГ Шумен, се връща със злато. Той защити категорично титлата на един от най-добрите български състезатели по информатика в историята на страната. Българският отбор се връща още със сребърен медал за Владислав Харалампиев, СМГ и бронзови отличия за Йордан Чапъров, МГ Ямбол и Георги Георгиев, СМГ.
Представянето на българските състезатели на Олимпиадата по информатика нарежда по точки страната на престижното десето място в света в официалното отборно класиране. „Гордеем се с нашите момчета! Те демонстрираха невероятен дух и класа на това тежко състезание„ – сподели Бисерка Йовчева, треньор на златното ни момче.
В XXIII Международната олимпиада по информатика в Тайланд участват 307 състезатели от 78 държави. Всяка държава е представена от национален отбор от 4 ученици на възраст до 20,5 години. Състезанието се провежда в два състезателни дни, като днес е известно окончателното класиране ( http://sc1.ioi2011.net/scoreboard/ ).
За обучението и подготовката на медалистите благодарим на Бисерка Йовчева, Петър Петров, Емил Келеведжиев, Младен Манев, Красимир Манев, Антон Шиков, Руско Шиков, Явор Никифоров, Бойко Банчев и Стоян Капралев.
Официалното награждаване ще бъде на 28.07. от 11 часа българско време. Отборът прист
 

Горе