Amazon пусна новите си модели Kindle

nbacool2

Registered
28 септември 2011 г. може да се окаже паметна дата за света на технологиите, тъй като днес се роди първият таблет на Amazon – Kindle Fire. Устройството не предлага 3G свързаност и каквато и да било камера, но очакванията са да се превърне в един от най-свирепите конкуренти на Apple. Всички подробности около новия таблет четете нататък...

4a071c64184f6ed127d1b90fcde1a863_L.jpg
KO-aag-spin._V166735073_.jpg


Amazon Kindle Fire разполага със 7“ ярък тъчскрийн с IPS технология, поддръжка на мултитъч, Gorilla Glass против драскотини и покритие, намаляващо отблясъците. Резолюцията на екрана е 1024х600 пиксела. Операционната система е Android (вероятно 2.3), но от нея не е останало почти нищо заради изцяло новия интерфейс от Amazon, който прави работата с устройството по-лесна и като цяло е най-сериозното префасониране на платформата на Google досега. Все пак магазинът за приложения е налице, макар и не онзи Android Market, а Amazon Appstore, чието съществуване до момента беше по-скоро безмислено. От него потребителите ще могат да теглят познати приложения и игри, а всеки ден Amazon предлага и един платен апп безплатно.
Таблетът използва двуядрен процесор, има 512 МВ системна, 8 GB вградена памет и безплатно пространство в облака за съхраняване на съдържание от Amazon като книги, филми, музика и т.н. Размерите са изключително компактни - 190x120x11.4 мм, теглото 413 грама, а батерията обещава 8 часа непрекъснато четене на книга или 7.5 часа гледане на видео (при изключен Wi-Fi). Wi-Fi всъщност е и единственият начин да сърфирате в интернет, а тук Amazon са подготвили изненада – революционен браузър, наречен Silk, който зарежда страници по-бързо, помагайки си с облака.


Amazon Kindle Fire има още 3.5 мм жак за стандартни слушалки и USB порт, през който също може да се зарежда при връзка с компютър. Таблетът чете документи като Word и PDF, предлага достъп до стотици хиляди е-книги, а получавате и един месец безплатен достъп до Amazon Prime – услуга за стрийминг на над 10 000 филма и тв предавания.

В САЩ Amazon Kindle Fire вече може да се поръча, а доставките започват на 15 ноември. При цена от $199 недостигът на бройки е гарантиран. Дали продажбите на iPad ще пострадат от появата на тази алтернатива - предстои да разберем в близките месеци, но това със сигурност е един различен подход за атака срещу лидера на пазара и със сигурност продажбите ще са в космоса още отначалото. А и да не забравяме, че това е едва първият модел на Amazon и догодина може да видим неговия напомпан наследник.

Източник:nixanbal.com


Какво мислите за устройствата. Цената от 200 долара за Kindle Fire е добра според мен, но има и доста недостатъци като липса на камера, микрофон, 3G, "осакатен" Android . Доста се учудих и съм малко разочарован, че няма нова версия на Kindle DX :? и също, че новите модели на малкия 6 инчов Kindle отново са с черно-белите Perl дисплеи, при положение , че цветната Triton Colour E-ink технология я има от доста време.

Kindle Fire Vs. HP Touchpad :D ?
 
nbacool2 каза:
Какво мислите за устройствата. Цената от 200 долара за Kindle Fire е добра според мен, но има и доста недостатъци като липса на камера, микрофон, 3G, "осакатен" Android .
Това го пуснаха да се конкурират по-скоро с цветния Нук, че той дръпна доста когато го пуснаха мин. година. Виж че веднага след Амазон и някакви канадци пуснаха нещо подобно: This site can’t be reached
А вече се чака и новия Нук Колор 2. ;)
 

Горе