Идея за редизайн

perer

Registered
Здравейте!
Трябва да направя редизайн на една онлайн библиотека, или поне така са я нарекли. Сега е много просто направена. Като влезеш в страницата и има линкове към категориите. Влезеш ли в някоя категория в ляво има подкатегории/заглавия и т.н., а в дясно излиза съдържанието на документа или още категории.
4673.png


Как да го направя да изглежда по userfriendly? Някой има ли идея. Единственото, което ми се върти е с падащи менюта, но ако е така ще излизат доста дълги такива. Е, ако не ми дойде нещо друго на ума ще е така.


Благодаря!
 
Не ти препоръчвам падащите менюта, защото ще заприлича на ферман. Според мен първо промени цветовата схема на всичко и махни некадърните форми на горното меню. + е ако запазиш лентата за местонахождението на потребителя( само трябва да й се предаде малко контраст). За главната част на сайта идеята ми е двуколонен дизайн (лява колона около 35%), която да е с по-тъмен цвят и в нея написан сегашния вид на лявото меню. Тук номера е да няма падащи шмекерий, а с slide toggle да се показват подразделенията с по-малък шрифт. Мисля, че ако завъртиш добре css-а и с доста експерименти по типографита ще стане муцка.
 
Забравих да спомена, че вече има изготвен нов дизайн за сайта. Става въпрос за самото съдържание. Иначе твоето предложение е добро :) Допада ми! Тъкмо ще си поиграя с функциите на СSS 3 :) :?:
 
В таблица на съдържанието списъкът ти е с арабски цифри , а в другата таблица за съответната позиция използваш римски. Това ми изглежда малко объркващо.
 

Горе