Премахване на спам потребители от вече защитен форум ?

preser

Registered
Значи ползвам superhosting и си разположих phpbb3-то и понеже беше с началните им защити и можеха да се регистрират ботове и те ми ограничиха масовите съобщения до 1 на час. Сложих reCaptcha и защитих форума, след което ги помолих да ми възстановят нормалният брой съобщения за час, но това по долу беше съобщението, което получих от тях, та въпроса ми е как да намеря тези спам потребители, по какво да ги позная за да ги изтрия и има ли някакъв бърз начин, защото имам към 4-5 000 регнати ?

Това е съобщението:
"Относно ограничението за изпращане на 1 мейл на час, в базата данни има множество спам регистрации. Въпреки, че сте добавили reCaptcha, от направените вече такива регистрации все още могат да бъдат изпращани спам съобщения. Ще Ви помолим да прегледате базата данни и да изтриете всички такива регистрации, след което да ни потвърдите, за да върнем стандартния брой за изпратени мейли на час."
 
Това че ги караш Суперхостинг да ти оправят форума не е много удобно защото в дадена ситуация не знаеш какво са направили че и ти да реагираш адекватно. Лично мое мнение.

Не знам какви са тия спам ботове за които всички ревете, оправете си САРТСНА махнете тези "масови имейли" от настроиките на форума принципно те не трябват. Форума е за цялостна информация а не майл кутия. Може и някое допълнително редче да се добави при регистрация примерно - Дали числото 1 е по голямо от 0 отговорете с да или не .... и прочие

За регистрираните вече ботове - ровене си му е майката.
По-принцип доста от тях са на 1 общ имейл. повечето са в gmail, yahoo, hotmail и т.н. Повечето ботове са с не свързани имена нещо от сорта на - садфадерфгжб. Провери и форума за спам теми, по-голямата част от ботовете това правят - пускат тема и това им е.
 

Горе