- Заоблени ъгли чрез CSS3 свойството border-radius
WT форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове -> Заоблени ъгли чрез CSS3 свойството border-radius
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
bytheway
Турист
Турист

Регистриран на: 08/07/2011 8:11 pm

Support: 28
Bonus: 55
Мнения: 226
Мнение 09/12/2012 10:12 am     Заоблени ъгли чрез CSS3 свойството border-radius Отговорете с цитат


Здравей, в сайта си качих нов урок свързан с CSS3 свойството border-radius. В него ще научиш как безпроблемно да заоблиш ъглите на някой елемент. Урока е доста подробен и е напълно подходящ за начинаещи.

Успех! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 09/12/2012 3:02 pm      Отговорете с цитат


Супер,аз лично не знам защо е урок,като цяло е елементарно
border-radius:XXpx;
където XX е номера на пикселите който искаш да е заоблено.
А другия вариант е border-radius:3px 3px 10px 10px; тестваш и веднага се вижда кое какво е.
Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Styl3rbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 14/12/2010 11:06 am

Support: 51
Bonus: 99
Мнения: 1182
Мнение 09/12/2012 3:38 pm      Отговорете с цитат


Hous написа:
Супер,аз лично не знам защо е урок,като цяло е елементарно
border-radius:XXpx;
където XX е номера на пикселите който искаш да е заоблено.
А другия вариант е border-radius:3px 3px 10px 10px; тестваш и веднага се вижда кое какво е.
Question

Елементарно е за тези, които са се занимавали досега. Полезен ще е урока за начинаещи Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vojda_na_inkite
Нов
Нов

Регистриран на: 15/03/2012 9:39 am

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 126
Мнение 09/12/2012 4:29 pm      Отговорете с цитат


Да точно елементарно е за тези които го знаят и имат опит с това, но за начинаещи урока е перфектен Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bytheway
Турист
Турист

Регистриран на: 08/07/2011 8:11 pm

Support: 28
Bonus: 55
Мнения: 226
Мнение 09/12/2012 5:51 pm      Отговорете с цитат


@Hous: В описанието по-горе писах, че урока е подходящ за начинаещи. Smile Ясно е, че ще има хора, които не попадат в тази категория.

Когато човек е в първи клас и не познава буквите, хич не му е лесно да чете, колкото и ясно и просто да изглежда Smile
Така е и тук. Ти също си бил на ниво начинаещ и си учил от някъде.

За много хора, които тепърва навлизат в уеб, това хич не им е ясно. Предлагам да дадем нужното "уважение" на "подрастващите" като им посочим добри източници на знание Smile

А ако някъде пък съм допуслан грешка, ще се радвам да ме поправите. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 11/12/2012 10:25 am      Отговорете с цитат


И вие имате право разбира се,но аз лично мисля,че би било по-полезно един урок за фиксове на border-radius под различните браузъри ,а не толкова как точно се слага.Иначе ++1 затруда .
Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vladkata
Редовен
Редовен

Регистриран на: 21/11/2010 9:50 pm

Support: 70
Bonus: 142
Мнения: 1575
Мнение 11/12/2012 11:08 am      Отговорете с цитат


Hous написа:
И вие имате право разбира се,но аз лично мисля,че би било по-полезно един урок за фиксове на border-radius под различните браузъри ,а не толкова как точно се слага.Иначе ++1 затруда .
Smile


CSS3 Pie Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bytheway
Турист
Турист

Регистриран на: 08/07/2011 8:11 pm

Support: 28
Bonus: 55
Мнения: 226
Мнение 11/12/2012 2:56 pm      Отговорете с цитат


Hous написа:
И вие имате право разбира се,но аз лично мисля,че би било по-полезно един урок за фиксове на border-radius под различните браузъри ,а не толкова как точно се слага.Иначе ++1 затруда .
Smile


@Hous: Не смятам, че това е наистина най-важното. Помисли, ако в страницата ти влизат (на месец) само 50 човека с IE < 9, а месечно имаш 1000 посещения, това излиза, че 5% от посетителите ти няма да видят заоблени ъгли. И какво от това? Струва ли си да полагаш например 1-2 часа допълнителни усилия, само защото 50 човека за цял месец няма да видят заоблените ъгли? Също така тенденцията е хората да използват по-нови и нови браузъри. Т.е. след около 2-3 месеца тези 50 човека ще станат 40, 30 и т.н.

Време е да гледаме в бъдещето.


Заоблените ъгли не влияят по никакъв начин на функциалността на сайта. Падащото меню ще работи и без заоблени ъгли, логин формата също ... и т.н.

Правилната работа на функциалността е това, върху което трябва да се притесняваме, когато стане въпрос за по-стари браузъри. Дали посетителя ще може да си свърши работата в сайта и дали сайта предлага нужните функции.

Аз лично вече не поддържам IE 6,7,8. В моя сайт влизат прекалено малко хора през тези браузъри, за да отделям време и да се потя над тях.
Точно затова мисля, че не е най-важното сайта да изглежда 100% еднакво, а напротив, той трябва да функционира 100% еднакво.

Но, аз ти благодаря за предложението. Smile И идеята ми е следващия урок да го посветя на това - поддръжка на IE. Точно за хората, които си мислят, че ако заоблените ъгли не работят под IE 6 или 7, значи все още не е дошло време свойството да се използва Smile Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети