- JavaScript : Показване на произволна картинка.
WT форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове -> JavaScript : Показване на произволна картинка.
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Smirnoff
Редовен
Редовен

Регистриран на: 05/06/2006 8:33 pm

Support: 59
Bonus: 163
Мнения: 2727
Мнение 21/09/2006 1:56 pm     JavaScript : Показване на произволна картинка. Отговорете с цитат


Абе хора много се извинявам ама съм го гледал тоя джава скрипт.

Значи при всяко зареждане на страницата да се появява различна картинка.

Май е нещо от рода на random image .

Благодаря предварително на отзовалите се, и се извинявам ако темата ми е банална Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mizarck
Редовен
Редовен

Регистриран на: 05/05/2006 9:51 pm

Support: 39
Bonus: 133
Мнения: 2195
Мнение 21/09/2006 1:59 pm      Отговорете с цитат


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" >
<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>

<div id="html1" style="position:absolute; overflow:hidden; left:0px; top:0px; width:603px; height:377px; z-index:0">
<base target="_blank">
<script language="JavaScript">
<!--

function random_imglink(){
  var myimages=new Array()
  //Въвеждане на снимките. Можеда да добавите колкото искате, само да следвате последователността :) myimages[това число расте]="snimka.jpg"
  myimages[1]="images/snimka1.jpg"
  myimages[2]="images/snimka2.gif"
 
  //Въвеждане на линковете към снимките:
  var imagelinks=new Array()
  imagelinks[1]="http://web-tourist.net/"
  imagelinks[2]="http://web-tourist.net/"
 
  var ry=Math.floor(Math.random()*myimages.length)

  if (ry==0)
     ry=1
     document.write('<a href='+'"'+imagelinks[ry]+'"'+'><img src="'+myimages[ry]+'" border=0></a>')
}

  random_imglink()
//-->
</script>
</div>


</body>
</html>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Smirnoff
Редовен
Редовен

Регистриран на: 05/06/2006 8:33 pm

Support: 59
Bonus: 163
Мнения: 2727
Мнение 21/09/2006 2:27 pm      Отговорете с цитат


Намерих нещо, но снимката не ми я показваше като линк.

А този дето си постнал е точно такава каквато ми трябва.

Благодаря ти много !!
Полезно ми беше Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivanstef
Нов
Нов

Регистриран на: 31/01/2009 2:50 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 4
Мнение 12/02/2009 4:48 pm      Отговорете с цитат


Пич, ти си върхът. Благодаря ти много. От доста време се опитвам да го напиша този скрипт, но все нещо не излиза. Благодаря ти много! Question Question Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Borko
Нов
Нов

Регистриран на: 22/06/2006 8:43 pm

Support: 0
Bonus: 6
Мнения: 50
Мнение 19/02/2009 2:27 pm      Отговорете с цитат


Ето още един вариант в който се сменят през определен период от време:




var ultimateshow=new Array()

//ultimateshow[x]=["Папка с картинките", "OPTIONAL link for image", "OPTIONAL link target"]

ultimateshow[0]=['catalog/img/download_2_pic.jpg', 'catalog/download_2_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[1]=['catalog/img/download_3_pic.jpg', 'catalog/download_3_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[2]=['catalog/img/download_4_pic.jpg', 'catalog/download_4_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[3]=['catalog/img/download_5_pic.jpg', 'catalog/download_5_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[4]=['catalog/img/download_6_pic.jpg', 'catalog/download_6_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[5]=['catalog/img/download_7_pic.jpg', 'catalog/download_7_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[6]=['catalog/img/download_8_pic.jpg', 'catalog/download_8_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[7]=['catalog/img/download_9_pic.jpg', 'catalog/download_9_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[8]=['catalog/img/download_10_pic.jpg', 'catalog/download_10_file.pdf', '_blank']
ultimateshow[9]=['catalog/img/download_15_pic.jpg', 'catalog/download_15_file.pdf', '_blank']

//Настройка на картинките

var slidewidth="100" //Дължина по width
var slideheight="70" //Дължина по height
var slidecycles="" //Номер на картинка при която да спре ротацията
var randomorder="yes" //Повтаряне на картинките "yes" или "no"
var preloadimages="yes" //preload images? "yes" or "no"
var slidebgcolor=''

//Скорост на ротация на картинките (в милисекунди)
var slidedelay=4000

var ie=document.all
var dom=document.getElementById
var curcycle=0

if (preloadimages=="yes"){
for (i=0;i<ultimateshow.length;i++){
var cacheimage=new Image()
cacheimage.src=ultimateshow[i][0]
}
}

var currentslide=0

function randomize(targetarray){
ultimateshowCopy=new Array()
var the_one
var z=0
while (z<targetarray.length){
the_one=Math.floor(Math.random()*targetarray.length)
if (targetarray[the_one]!="_selected!"){
ultimateshowCopy[z]=targetarray[the_one]
targetarray[the_one]="_selected!"
z++
}
}
}

if (randomorder=="yes")
randomize(ultimateshow)
else
ultimateshowCopy=ultimateshow

function rotateimages(){
curcycle=(currentslide==0)? curcycle+1 : curcycle
ultcontainer='<center>'
if (ultimateshowCopy[currentslide][1]!="")
ultcontainer+='<a href="'+ultimateshowCopy[currentslide][1]+'" target="'+ultimateshowCopy[currentslide][2]+'">'
ultcontainer+='<img src="'+ultimateshowCopy[currentslide][0]+'" border="0">'
if (ultimateshowCopy[currentslide][1]!="")
ultcontainer+='</a>'
ultcontainer+='</center>'
if (ie||dom)
crossrotateobj.innerHTML=ultcontainer
if (currentslide==ultimateshow.length-1) currentslide=0
else currentslide++
if (curcycle==parseInt(slidecycles) && currentslide==0)
return
setTimeout("rotateimages()",slidedelay)
}

if (ie||dom)
document.write('<div id="slidedom" style="width:'+slidewidth+';height:'+slideheight+'; background-color:'+slidebgcolor+'"></div>')

function start_slider(){
crossrotateobj=dom? document.getElementById("slidedom") : document.all.slidedom
rotateimages()
}

if (ie||dom)
window.onload=start_slider

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
JusT
Турист
Турист

Регистриран на: 20/02/2009 9:14 pm

Support: 8
Bonus: 20
Мнения: 239
Мнение 14/04/2009 10:12 pm      Отговорете с цитат


Във този втория вариант как мога да си позиционирам картинките, че имам 4 полета и в тях искам да се сменят през определено време картинките
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
r_a_s
Нов
Нов

Регистриран на: 02/04/2010 2:19 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 197
Мнение 09/02/2013 9:08 pm      Отговорете с цитат


Добре, а тоя код, как може да се направи за повече картинки?
Да кажем 6 картинки и също така да не се повтарят.

Ето го кода пак:

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" >
<html>

<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>

<div id="html1" style="position:absolute; overflow:hidden; left:0px; top:0px; width:603px; height:377px; z-index:0">
<base target="_blank">
<script language="JavaScript">
<!--

function random_imglink(){
  var myimages=new Array()
  //Въвеждане на снимките. Можеда да добавите колкото искате, само да следвате последователността :) myimages[това число расте]="snimka.jpg"
  myimages[1]="images/snimka1.jpg"
  myimages[2]="images/snimka2.gif"
 
  //Въвеждане на линковете към снимките:
  var imagelinks=new Array()
  imagelinks[1]="http://web-tourist.net/"
  imagelinks[2]="http://web-tourist.net/"
 
  var ry=Math.floor(Math.random()*myimages.length)

  if (ry==0)
     ry=1
     document.write('<a href='+'"'+imagelinks[ry]+'"'+'><img src="'+myimages[ry]+'" border=0></a>')
}

  random_imglink()
//-->
</script>
</div>


</body>
</html>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Javascript/DHTML - Готови кодове Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети