antibot register

play3r_bg

Registered
Здравейте, свалих анти-бот мод-а от пхпбб.ком но има разминаване в някой файлове, защото може би не е за 3.0.11. Много време не съм се занимавал със системата, а сега ми трябва спешно форума за един проект, но като го направя за 1 ден 10 бота се регистрират. Може ли някой да ми даде линк от къде да сваля анти-бот за 3.0.11 или алтернативен вариант, който може да ги спре. Благодаря много предварително :))
 
Колега няма смисъл да инсталираш анти бот системи и да затормузяваш допълнитоелно системата, най-добре използваи Анти-спам съобщения (CAPTCHA) от админ панела.

Нагласиси го както искаш от Налични разширения (plugins).
Аз примерно за моя форум съм си го дал на просто изображение.
Има и една опция reCaptcha която според мен е най-добре за ползване ако пък чак толкова са нагли ботовете.

Поздрави,
Светльо
 
И аз се включвам по темата, че вече ми почерня живота с тия спам ботове!
Версията ми е 3.0.10, има Recaptcha и гадните мърши пак прескачат, по 20 парчета на ден! Принудих се и направих да се активират потребителите от администратор, но ето какво получавам за пореден път от хостинга ми -

Привет.

Честно казано ми омръзна вече живота от тия мръсни спамери.

По проблема. От няколко месеца съм направил регистрацията на новите потребители да се одобрява от администратора, и всеки ден проверявам и изтривам новите такива спам потребители, който са прескочили Captcha-та и чакат одобрение за активиране на профила! Възможно ли е наистина такива чакащи за одобрение (активиране) потребители да пращат спам?

Как така пращат спам през регистрационната функция? "Обръщаме Ви внимание, че ако изпращането на спам съобщения от хостинг акаунта през регистрационната функция продължи"

Можете ли да ми дадете някакъв списък със IP адресите на тези спамери, за да опитам да ги забраня за достъп до FTP-то ми?

Ще опитам да направя нещо с Captchata, но бях срещал нения, че и тази с въпросите не е много надеждна, и за това не съм пипал вградената в форума Captcha.

Въобще има ли някакъв начин да сканирам кода-файловете на форума за евентуални пробиви в сигурноста му? Просто неразбирам защо е толкова атакуван от спам и успяват да преминат защитата.
Александър Рачев (arachev)
20 Фев 2013 02:23
Здравейте,

За съжаление забелязваме, че продължават да се регистрират спам потребители във форума на адрес "http:// 3d-universe.net/3d-forum". Както сме Ви писали в предходни мейли, от наша страна виждаме, че на сайта им добавена CAPCHA защита, но бихте могли да увеличите защитата с допълнителен въпрос или одобряване на регистрираните потребители от администратор.

Препоръчваме Ви и да изтриете всички спам потребители в сайта.

Ще Ви помолим да ни потвърдите след като са предприети мерки за повишаване на сигурността на сайта.

Обръщаме Ви внимание, че ако изпращането на спам съобщения от хостинг акаунта през регистрационната функция продължи е възможно нашата анти-спам система да ограничи броя на мейл съобщенията, които могат да бъдат изпратени от хостинг акаунта до 1 мейл/час.

Допълнителна и полезна информация за нашите услуги може да намерите в помощната ни страница на адрес: http://help.superhosting.bg/


Форума е "чист" доколкото знам, неразбирам какво привлича гадовете толкова много и незнам как да ги спра вече. Не искам да се одобрява от администратор а от самия си потребител през пощата. Имам и други системи с регистрация из сайта, но там нямам никакви спамове, само форума е налазен и няма отървия :(((


пс.
Ето какво ми отговориха -
Здравейте,

При опит за регистрация от страна на спам потребител, на посочения в регистрационната форма имейл адрес стандартно се изпраща уведомителен имейл или такъв за потвърждение. Когато потребителя не е реален съответно и имейла не е реален и по този начин неволно се изпраща спам от акаунта.

В случая в предишния имейл, който сме Ви писали се има предвид изпращането на спам съобщения от целия акаунт, а не конкретно от регистрационната форма на сайта.

IP адресите, от които се правят регистрациите можете да видите в базата данни на сайта в таблицата "users". В случая обаче блокирането на тези адреси по-скоро няма да окаже ефект, тъй като подобни регистрации се правят от различни IP адреси от цял свят.

С 2 думи, хептен се обърках. Нереален потребител с нереална поща, чакащ за одобрение а изпраща спам и то някак си от целия акаунт. Кво е тва чудо и как да го преустановя.

Има ли смисъл да се опитвам да слагам Captcha с въпрос, при положение, че ползвам google recaptch и пак не ги спира тия мърши?

:(
 
Божеко колко съм биля СЛЯП!!!!

Колко пъти съм го гледал и винаги съм го пропускал до сега :?
Във раздела за Captcha модулите съм търсил до сега Q&A captcha, а в самия си фоум тя не е изписана точно така а само Captcha!!!

Сега заковах един въпрос с 4 различни но вярни отговора и ще следя какво ще стане тези дни с гадовете!
 

Горе