Размери за плакат.

betilinka

Registered
Здравейте.
Поставиха ми задача в университета да направя постер с размери 120/90.Не знам обаче при създаването на нов документ във фотошоп, какви размери да въведа за да съвпадне с искания размер.Ако сложа А3 ми се струва нормално като за постер, така на екрата, но то си пише 20 на 40 см.Ако въведа реалните см, които искма да е постера ми създава някакъв огромен документ, който ми се струва прекалено голям.
Моля помогнете.
 
При създаването на нов документ може вместо пиксели да се въведат и см съответно точните размери които казваш.Имай предвид ,че ако въведеш точно тези размери в см то ще ти даде документ с много големир азмери , а при повечето плакати и големи печатки се ползват малко по-малки размери като качеството пада , но реално плакатите са създадени да се гледат о далеч и това не се забелязва.
Изчакай и други мнения но товае моето. :)
 
Сигурен ли си че трябва да е 120/90 САНТИМЕТРА защото това си е голямо - метър и двадесет на деведесет сантиметра което си е близо метър пак. Виж от тук да не е в друга мярна единица пиксели например.
8b2be87a5d1d37db.PNG
 
Права си за размера.
Направила си всичко както трябва.
Има обаче една подробност: плакати се правят с Coreldraw или Illustrator.
Когато работиш векторна графика можеш да я увеличаваш и работиш в малък размер и накрая само да я запаметиш в размера който ти трябва.
Плакати, постери и билбордове се работят с тези две програми които ти казах.

Успех!
 

Горе