Мисля да забраня темите с процент от приходите

Да ги забраня ли тези обяви?

  • Да

    Votes: 0 0.0%
  • Не

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    0
Вързвал съм се на подобен вид обяви преди доста време. Резултатът беше, че аз направих нещо, а възложителят - абсолютно нищо. Дори наскоро тук приех една такава обява с една единствена цел - малко да се потренирам (щях дажа повечко, но не ми остана свободно време).

Така погледнато е нормално да гласувам с "да" в това допитване. Да, ама не! Аз в бъдеще също може да реша да пусна подобна обява за екип. Имам и силни основания, защо не бих инвестирал пари в хората, които да участват в проекта. Причината не е финансова, а защото така качеството на проекта ще е по-голямо. Хората, работещи за пари още в началото гледат единствено парите, а всико което правят е в графата "дано на мине моя боклук". На едни познати едно известно уеб студио им беше направило толкова калпав сайт ... и им беше взело много пари. При това дизайнерът им беше познат и наистина дизайна изглежда добре , но програмирането...

Но какво може да се направи, за да не се подвеждат хората от самозванци??? Според мен подобни обяви задължително трябва да се съпровождат с конкретно демонстрирана извършена работа от страна на възложителя. Не закупуване на домейн и хостинг, а да демонстрира истински умения - примерно дизайн или собствен направен сайт. Така хората, които искат да си играят на шефове няма да има какво да покажат. Накрая на темите задължително да се слага в надебелен червен шрифт текст от вида: "Този проект разчита на бъдещи приходи, които не са гарантирани." Това е подобно на рекламите за лекарства по телевизиите в които накрая казват ...да се прочетат листовките...
 
Не знам, може и да е офф топик, може и да го е имало като тема вече, извинявам се ако го сметнете така. То като има написано заплащане, не е гаранция, че ще го получиш. Аз например така направих един HTML/CSS и едно лого по примерен модел, но така и не съм видял парите около 4-5 месеца след като ги предадох. Колегата казва, че възложителят на проекта още не е решил дали му харесва, нали... Както и да е, не искам да го обвинямвам много, защото е възможно и да не е виновен. Просто и това не е гаранция, че като пише - ще получиш възнаграждение. Пък и това малко ме отдръпна от общността, а пък тепърва бях решил да влезна.
А по темата съм за забраната, защото все пак обявите са си за работа, може в друга тема да се търси помощ от всякакъв род.
 
Епа аз от кога ви го говоря това : http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=118352 , ама админа ме банна тогава хаха.

п.п. сега не съм с оня акаунт, що'т не му знам паролата.
 
devent каза:
Сякаш няма толкова много кадърни хора тук? Сякаш ако се съберат правилните хора, не може да се получи нещо уникално? За примери бих дал сайта slides.bg, който е създаден от "наши" хора(няма да ги споменавам нарочно)

Понеже сега видях темата и мнението ти ще взема да се включа :)

Не е достатъчно само да са кадърни хората, за да просъществува проекта. И не е достатъчно да се получи нещо уникално, за да се печелят пари от него.

За конкретния пример екипа в даден момент спря да бъде екип, а печалба почти не е имало.

Идеята ми е, че това зависи от толкова много фактори, че е на практика невъзможно двама непознати (а за >2 наистина невъзможно) да се съберат, да направят нещо наистина добро, след което да печелят от него. Не мисля, че дори приятели да са ще се получи както на всички ни се иска в един идеален свят. А тук основно говорим за "печалба", не просто да се направи добър сайт.
 

Горе