Free антивирусна

CosaNostra

Registered
Здравейте, колеги!

Имам няколко въпросчета относно Free антивирусните програми:
1) До каква точно степен защитават PC-то?
2) Имат ли "срок на годност", след който вече не вършат работа?
3) Коя е най-добрата такава антивирусна?

В момента съм с avast и гледам, че на free версията няма почти никакви защити ( пак ми върши работа, но мисля да я заменя с нещо малко по-добро, по възможност да е free )

Знам, че "безплатен обяд няма" и че по-добре от това да си го купиш оригинален диск няма, но понеже нямам кой-знае какви приходи търся нещо, което да върши сносна работа. Очаквам вашите предложения и най-вече "защо" да избера точно нея?

Благодаря предварително! :?:
 
CosaNostra каза:
1) До каква точно степен защитават PC-то?
2) Имат ли "срок на годност", след който вече не вършат работа?
3) Коя е най-добрата такава антивирусна?
1. Защитават добре и почти колкото платената версия. Разликата може да е например в честотата на ъпдейтите за нови вируси. Или разлика в опциите за сканиране. Не чак толкова сложни алгоритми и рууткитове, които сканират и т.н.

2. Безплатните версии нямат "срок на годност" т.е. можеш да си я ползваш, колкото искаш. Имай в предвид обаче, че такова нещо, като "безплатен" обяд няма. Почти всяка безплатна антивирусна инсталира Adware-та или подобни, за да може да излизат реклами и прочее. Друг минус е съпорта, който го няма при безплатните версии.

3. Препоръчвам Avast, Comodo също не е лоша.

Ако нямаш някаква топ секретна информация на компютъра и рядко даунлоадваш неща, които си нямаш на представа какви са мисля, че няма да имаш проблеми с една безплатна версия.

Free Antivirus Software: The Best of 2013
 

Горе