Инсталиране на Ubuntu върху Windows 7

confiscate

Registered
Здравейте ,

Имам Win 7 искам да си инсталирам Ubuntu 14.04.1 LTS , но имам проблем. Направих си boot DVD, пуснах го, дадох му install inside windows 7 , поиска ми да рестартирам , появи ми се съответният инсталатор под windows , но след като инсталацията завърши ми се появява следната грешка http://i27.tinypic.com/9tn052.png. Пробвах няколко пъти, но без успех. Свободното място на диск C ми е 14ГБ. Имам и още 2 диска с по 150ГБ свободни. Дали ще е възможно да го инсталирам на някои от тях и да си избирам при пускане на компютъра коя ОС да пуска ? За мен няма значение на кои диск ще е просто да тръгва.


Благодаря предварително за помощта !

Поздрави
 
Трябва да си заделиш 2-3 дяла, един да ти е root, един home и един swap и си инсталираш вече както ти харесва, но не там където е wina. Другото което е че инсталираш 9.04, а не 14.04
 
Не му давай да го инсталира в Уиндоуса, ами както каза колегата си задели още един дял поне 15GB.
Като ти излязат тези опции избираш разширените настройки(ще ти даде списък с всички твои дялове, внимавай много, нищо не е потвърдено, докато не натиснеш Next, но огледай добре), оттам цепиш един дял(предварително изпразнен), даваш му да го форматира, ако я има опцията, задаваш му или ext3 или ext4 файлова с-ма и точка за монтиране / .
Ако имаш още място можеш да направиш още един дял, който ще служи като виртуална памет(в Линукс се казва SWAP). Когато направиш дяла и му зададеш размер му указваш файлова с-ма swap и това е..


Препоръчвам ти сухи тренировки с VirtualBox преди да се захванеш да го правиш директно на компа си.
 

Горе