- въпрос заизвеждане на резутати от msql
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> въпрос заизвеждане на резутати от msql
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
RREBORN
Нов
Нов

Регистриран на: 19/06/2008 11:36 am

Support: 1
Bonus: 5
Мнения: 81
Мнение 16/02/2015 7:29 pm     въпрос заизвеждане на резутати от msql Отговорете с цитат


Здравейте значи имам две таблици в база данни едната е


CREATE TABLE `user` (
`id` INT(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(255) NOT NULL ,
`name`varchar(255) NOT NULL,
........................
.....
PRIMARY KEY (`id`)
);


и втората таблица е

CREATE TABLE `firend` (
`id` INT(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`id_from`INT(10) NOT NULL ,
`id_to` int(10) NOT NULL,
........................
.....
PRIMARY KEY (`id`)
);


И следния код
$sql = $_db_->_sql_query("SELECT * FROM `friend` WHERE id_from=".$_auth_->id." AND friend='1' AND ban='0' ");
$row = $_db_->_sql_fetch_assoc($sql);


$sql2 = $_db_->_sql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id = '".$rowa['id_to']."' order by ".$orderby." LIMIT ".$_pageswitch_->limitkey."");

По какъв начин се извеждаха резултатите че да вземе резултатите от таблица приятели така че да ми изведе резултатите от таблица потребител username, name и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joTunkiq
Активен
Активен

Регистриран на: 25/12/2012 12:03 pm

Support: 126
Bonus: 252
Мнения: 768
Мнение 16/02/2015 8:03 pm      Отговорете с цитат


SQL code:
SELECT * FROM `user` 
LEF JOIN `friend`
ON `user`.`id`=`friend`.`id_from`
WHERE `friend`.`id_from`=".$_auth_->id."

Така? Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RREBORN
Нов
Нов

Регистриран на: 19/06/2008 11:36 am

Support: 1
Bonus: 5
Мнения: 81
Мнение 16/02/2015 8:53 pm      Отговорете с цитат


joTunkiq написа:
SQL code:
SELECT * FROM `user` 
LEF JOIN `friend`
ON `user`.`id`=`friend`.`id_from`
WHERE `friend`.`id_from`=".$_auth_->id."

Така? Idea


Този път стана мерси
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
index
Man of HiTech

Регистриран на: 08/09/2006 1:08 am

Support: 198
Bonus: 345
Мнения: 5392
Мнение 16/02/2015 11:34 pm      Отговорете с цитат


Привет,
моля запознай се с правилата за заглавия в форума. Темата се мести в раздела към който принадлежи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети