Смяна на процесор и видео карта на лаптоп

koko13

Registered
Здравейте! Лаптопа ми е HP Pavilion g7.
Процесор: Intel Core i5-3210M 2.50GHz
Видео карта: Intel HD Graphics 4000
За видео картата ми пише и AMD Radeon HD 7670M. Това какво означава, че имам две видео карти ли?
Възможна ли е смяна на видео картата? Казаха ми, че няма как, защото тя е вградена в процесора. Тогава следващия ми въпрос е: възможна ли е смяната на процесора с друг, който също съдържа видео карта в себе си?
 
Да, имаш 2 видео карти. Intel HD 4000 е вградената в процесора видео карта. Radeon HD 7670M е външната видео карта. Щом ти я показваа, значи имаш драйвъри за нея и операционната система автоматично избира коя от двете да използва според натоварването
 
Смяната на процесора няма да помогне, ще смениш само вградената видеокарта, най - вероятно със същата (не съм сигурен но мисля че в това поколение няма по мощна видео карта), а и да е друга няма да е по добра от външната. Също така в момента лаптопа е изчислен да работи с този процесор, за да може да се справя най - вече с отделяна топлина.

Ако има проблеми с някакви игри или програми, да провери driver-а на AMD картата и да види дали игрите/програмите са нагласени да работят с външната карта. Преди време се говореше че AMD картите не се справят много добре с тази хибридна система и не винаги успяват да разпознаят играта/програмата както трябва за да се включи външната. Също така, ако примерно играта/програмата е в архив или нещо подобно, почти е сигурно че няма да се разпознае правилно от системата. Поне при NVidia преди беше така, ако играта е в архив (т.е. няма инсталация), след разархивирането не се разпознава от driver-а на видеото и трябва да се добави ръчно.
 

Горе