- Брой на числата
WT форуми -> PHP и MySQL готови кодове -> Брой на числата
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
haus
Потребител
Потребител

Регистриран на: 25/05/2010 2:12 pm

Support: 5
Bonus: 13
Мнения: 711
Мнение 23/10/2015 9:30 am     Брой на числата Отговорете с цитат


Има ли такъв код или скрипт във който примерно въвеждаш 20 числа от 50 ппримерно :
1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31,33,35,37,39
2,4,5,6,8,10,11,12,13,14,15,......... и така

и като въведа числата да ми показва кое число се повтаря и по колко например

число 5 - 2 пъти
число 11-2 пъти
число 13- 2 пъти
число 15- 2 пъти

Надявам се да сте ме разбрали
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 342
Bonus: 682
Мнения: 2564
Мнение 23/10/2015 11:06 am      Отговорете с цитат


array_count_values() - http://php.net/array_count_values

Ако са ти като стринг ги направи на масив:

$input = '1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31,33,35,37,39';
$inputArray = explode(',', $input);
echo array_count_values($inputArray);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
haus
Потребител
Потребител

Регистриран на: 25/05/2010 2:12 pm

Support: 5
Bonus: 13
Мнения: 711
Мнение 23/10/2015 11:31 pm      Отговорете с цитат


нещо не ми е много ясно как ще стане това Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djman
Активен
Активен

Регистриран на: 12/09/2009 10:07 am

Support: 103
Bonus: 196
Мнения: 2768
Мнение 24/10/2015 1:36 am      Отговорете с цитат


Маркираш.
Десен бутон - Копирай.
Отиваш в текстов редактор.
Десен бутон - Постави.
Пускаш.

Иначе сериозно - кое не ти е ясно? С explode от стринг правиш масив с всички числа, а с array_count_values ги броиш и правиш нов масив, в който ключ е уникален елемент (в случая число), а стойност е брой.

https://ideone.com/7l0DOa
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 40
Bonus: 80
Мнения: 563
Мнение 24/10/2015 4:29 am      Отговорете с цитат


https://ideone.com/MGwwFO

Ето ти и още по-специфичен пример.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP и MySQL готови кодове Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети