Адрес в Блогър

desita74

Registered
Гугъл пак ме изненадва (неприятно). От известно време забелязвам че адреса на блоговете ми вече не завършват на .com а на .bg. Не знам как да си реша този проблем. Автоматично го прави това пренасочване. Казаха ми че имало някакъв код който се слага в HTML -то. някой има ли идея как става, защото трафика ще ми се намали, особено за блоговете ми , които са на английски.
 
Гугъл казва че няма проблем - редиректа се случва според местоположението на посетителя на блога.COM домейна продължава да се счита за официален.Това се прави по юридически причини-ако се наложи по съдебни причини да се блокира дадено съдържание в конкретна страна.
Пишат че нямало да се отрази на SEO.

https://support.google.com/blogger/answer/2402711?hl=en
 
Според мен ще се отрази на трафика, защото ако завършва на .бг ще излизат само в гугъл.бг търсачката. Имало kод който се слагал в HTML кода и нямало такова пренасочване. Не искам да рискувам и за това предпочитам да ми завършва блога на .ком
 
Подозренията са ти неоснователни.Чети подробно какво е написано.Освен това блоговете и новинарските сайтове не са обикновени рекламни сайтове и при тях SEO зависи предимно от интересното съдържание и актуалността.
Освен ако блоговете ти не са за платени копирайтинг статии със цел да правиш SEO на други сайтове.Фактически ако някой влиза от Германия ще пише .de , ако влиза от България ще е .bg но сайта ще си е на .com
Начина или алгоритъма по който Гугъл е категоризирал твоя блог не се променя-Гугъл го оценява все едно е .com - но го показва на различните посетители по различен начин по юридически причини.
 
В крайна сметка за мен е важно в блоговете мми които са на английски, да влизат от английско говорящи страни.
 
Ако блоговете ти са на БЛОГЪР хубавото е че веднага при публикуване на статия Гугъл получава сигнал за това и веднага индексира новото съдържание.
Ти използвай точни заглавия според темата и тагове към статията които много улесняват Гугъл
Също правилно подреждай семантично Тема-Подтема-Парагараф
На английски на гугъл му е още по лесно за индексация и категоризация отколкото на малки езици като българския.
Правилното on-page SEO е елементарно изискване със което лесно се свиква - но съдържанието е най важно за такъв тип сайтове.
Тези дни например видях как се увеличава 6 пъти посещаемостта на дадена статия във сравнение със другите във даден блог само заради актуалността и ценността на съдържанието.
 
Обаче много интересно. Влязох в брояча на блога си и видях основния адрес да е от Франция, а блога е мой. Направих проби да променя домейна от Италия и пак зарежда моя блог. Всъщност се оказва, че от която страна се влиза в блога ми зарежда тяхното уникално да речем окончание. Примерно


http://travelstoriesholiday.blogspot.de/ - за Германия

http://travelstoriesholiday.blogspot.ie/ - за Ирландия

http://travelstoriesholiday.blogspot.fr - за Франция




Но ако заредя вътрешна страница пак ме пренасочва към .bg
При това положение .com отпада. Така излиза ....
Чак сега разбрах какво имаш предвид. Благодаря 8)
 

Горе