[ТЪРСЯ] Уеб програмист

Norton

Registered
Здравей, съфорумници!

Търся Уеб Програмист с кой да направим нещо като проект (студио за изработка на уеб сайтове). Аз се занимавам с Уеб дизайн. Ще изработваме уеб сайтове, електронни магазини и т.н. по поръчка. Аз ще се занимавам с частта с дизайна, а той ще пише системата по съответната поръчка. Ще делим 40/60 (40 за мен/60 за съответния човек с който ще работя).

Моля да пишат само хора с повечко свободно време и ще очаквам да сте сериозни.

Поздрави, Norton!
 
Покажи ми твои дизайни, които си правил. Имаш ли поръчки, пазар, нещо друго освен основната идея, която не е някаква иновация ? От програмиста ли се иска да търси клиенти(поръчките сами няма да дойдат) и да, за сега отговори на тези въпроси и така по-лесно ще намериш съдружник :) :?:
 
Този сегмент (изработка на сайтове по поръчка) е ужасно пренаситен! Не много, а ужасно. Фирмите предлагащи такава поръчка са огромен брой. Освен това по-сериозните клиенти вече знаят, че дизайна много малко влияе на това, дали сайтът ще бъде посещаван - посещенията главно са заради реклама и съответната функционалност на сайта.

Аз съм си мислил за вариант при който се правят сайтове на обекти, безплатно и чрез изрична агитация от страна на разработчика на сайта. По-нататък (след като се види ефекта от сайта) може да се предложи платено добавяне на функционалност.
 
@joTunkiq - Имам поръчки понякога да. Пазар? Да намират се клиенти. Не не се иска от програмиста да намира клиенти, ще се пуснат доста реклами.

@xyz1 - Дизайна е най-важното нещо в един сайт. Той е основното нещо, той прави най-голямото впечатление за посетителите на дадена фирма/сайт. Колкото по-хубаво, приятно и уютно изглежда дизайна, толкова повече прави впечатление на посетителите на сайта/фирмата. Аз като дизайнер, първото нещо което гледам в един сайт е добрият дизайн.

@novakabg - Не, няма фирма.
 
Не съм казал, че дизайнът няма значение. Има разбира се. Но вече не е никак основната характеристика за един сайт, за разлика от недалечното минало. Днес просто търсиш нещо конкретно и отваряш това, които ти даде google след търсене. Ако дизайнът не е очевидно напълно аматьорски - тогава влизаш и разцъкваш да се ориентираш горе-долу във функционалността.

Подобно е като дизайна при автомобилите. Като отидеш да купиш кола, то след като видиш външно, то почваш да питаш за екстри и функционалности и параметри на двигателя. Но най-важно за теб ще бъде ако марката на автомобила ти е позната.
 

Горе