Помощ за темплейт

Emperator

Registered
Здравейте можете ли да ми помогнете за един темплейт
6822.jpg
нещо такова ми трябва :) ако може да е css :) Много ще съм благодарен
 
С bootstrap става доста лесно, но сега нямам време да ти го разпиша. Довечера, ако имам време и се сетя, ще ти го драсна.
 
Аз не виждам нищо сложно ? 2 флоутнати дива, и едно мену, което е позиционирано абсолютно или и то може да е флоутнато.

Както каза колегата с BS3 става супер лесно, ето ти темплейта, ти си го стилизирай, може да си го направиш и на свой хтмл, но ако искаш да става мобилен, ще те позабави малко :D

Земи тоя темплейт: http://pastebin.com/ykGEJP27 :idea: :?: :D
 
Аз пък не виждам защо ви трябва изобщо bootstrap или някакъв друг framework за това... :shock:

Ето ти responsive темплейт: https://jsfiddle.net/x7eq3gn6/ с 1-2 media queries става напълно responsive
 
lam3r4370 каза:
Аз пък не виждам защо ви трябва изобщо bootstrap или някакъв друг framework за това... :shock:

Ето ти responsive темплейт: https://jsfiddle.net/x7eq3gn6/ с 1-2 media queries става напълно responsive

Защото, вече са направени нужните query-та и няма нужда да ги пише на ново, а може да се съсредоточи в/у лейаута и UI. Вместо да си играя да пиша стилове за яки падащи менюта и бутон и навигации, в Bootstrap ги има готови, разбира се, ако не ти харесват винаги може да ги промениш, може да си генерираш свой CSS/тема, защото понякога от промени по цсс-а(презаписвания) може да изпишеш доста.

В поста си казах, че винаги може да ползва собствен html, както ти си направил, ще е по-изчистено, по-леко, ДА, но няма да има тази функционалност out-of-the-box :) А щом е темплейт, предполагам ще се използва с някаква система, а е хубаво винаги да си предвидил някакви случаи за падащи менюта, табове и т.н. :) :idea: :?:
 
Аз говоря за конкретния случай. В случая "конкретните query-та" е едно и то е [css]display: block;[/css] докато аз пиша това, ти пишеш s12 m15 x20000 примерно, както и да е, не споря дали има нужда от framework или не като цяло, а за този конкретен темплейт. Ако се искат други компоненти, винаги можеш да си намериш css за отделните неща, а ето и една колекция от компоненти http://semantic-ui.com/ а ето и още една https://getuikit.com

Вече няма нужда от тези гридове и колони, има си flexbox, а от скоро и display: grid
 
lam3r4370 каза:
Аз пък не виждам защо ви трябва изобщо bootstrap или някакъв друг framework за това... :shock:

Ето ти responsive темплейт: https://jsfiddle.net/x7eq3gn6/ с 1-2 media queries става напълно responsive

Сакън, ако не си на контра с някой.


Доста неща ти спестяват тези col-*-* класове и доста по-лесно се управлява целия дизайн. Чудно защо професионалните front-end developer-и го използват.
То е ясно, че можеш да си напишеш сам всичко + това примера, който си дал не е риспонсив. Просто се свиват контейнерите, но в това няма нищо, което да наречеш риспонсив. Интересно ми е още колко CSS ще трябва да разпишеш, за да направиш дизайна добре изглеждаш под всякакви устройства.
Освен това, Bootstrap се е наложил достатъчно, че ако някой друг работи по дизайна, ще може да се ориентира по-бързо къде какво става, вместо да рови чуждия код.
А тези библиотеки, които си дал пак могат да се използват. Не виждам какъв е проблема. Ако не ти харесват готовите компоненти на бутстрап, използваш това, което си дал и готово.
 
Точно едно media query трябва да се напише и ще падат контейнерите надолу, това е - https://jsfiddle.net/x7eq3gn6/1/ За 40 реда css искате да се изтегли още колко реда е bootstrap? И още колко за jQuery?

Проблемът е, че няма смисъл от bootstrap, при положение, че има flexbox и grid. А за компонентите можеш да си избереш най-различни. Предполагам виждаш, че всичко отива към компонентно базирано - react, vue, angular, polymer, node, microservices вече няма смисъл да теглиш някакви монолитни библиотеки, включително и jQuery
 
Bootstrap ползват front-end дивелпърите, които работят като freelancer-и защото не щат да си чупят пръстите с писане на cross-browser стилове за всеки един проект. Имам познат, който за година прави по над 70 проекта, за някои от които не може да ползва подобни frameworks... трябва да е ненормален, за да не вземе Bootstrap или някой друг от тоя сорт.
Иначе не познавам някой, който да ползва такива неща за лични проекти, където набляга над детайлите.
 

Горе