socket io чат

tyrla4eto

Registered
Здравейте, имам проблем с socket io с чат. Настройл съм сокета да е на порт 8080, като съм го добавил в сървъра ми, който използва CentOS 6. Проблема е там, че сокета не иска да се свържи със сървъра, постоянно ми вади грешка:
"Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_REFUSED"... Някой може ли да помогне за разрешаването на този проблем?



EDIT: Сега намерих сайт, който проверява определен от мен порт дали е отворен, сайта изкарва, че порт 8080 на моя сървър е затворен. Което означава, че явно не съм го отворил правилно. Ако някой знае как точно да го отворя този порт? Пробвах няколко варянта, като един от тях доведе до спиране на сървъра :)Д не знам какво се случи) и трябваше рестарт за да тръгне отново....
 
Въпроса е този порт локално или глобално искаш да го ползваш.
Имам предвид дали искаш да се свържеш към външното си IP(79.132... примерно) или чрез локалното(localhost, ако имаш и рутер 192.168...).

Та, ако искаш да отвориш порта за външното IP и си с рутер е нужно да направиш forwarding в настройките на рутера като задаваш кой порт искаш да отвориш и към кое ЛОКАЛНО IP(IP-то на твоя компютър, което рутера ти е предоставил). А за да нямаш проблеми, ще се наложи да си bind-неш локалното IP към мак адреса на сървърния компютър, защото при всяко свързване към рутера има шанс да ти смени локалното IP и така ще трябва всеки път да отваряш порта към различно локално IP(не можеш да отвориш един и същ порт към повече от 1 локално IP в случай, че се опиташ да го направиш :D ).


Друг въпрос: Сигурен ли си, че нещо друго не ти използва вече порта? За да е затворен, значи нещо друго се възползва от него. Я някой друг сървър, скайп или нещо си друго. Провери.
 

Горе