- Смяна на езика чрез jQuery
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Смяна на езика чрез jQuery
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
dunix
Турист
Турист

Регистриран на: 25/07/2007 7:55 pm

Support: 3
Bonus: 5
Мнения: 569
Мнение 03/03/2017 1:27 pm     Смяна на езика чрез jQuery Отговорете с цитат


Здравейте,
Нещо не ми се получава смяната не езика чрез заявка.
Ползвам следния код:
HTML code:

<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.1.1/jquery.min.js" ></script>
<ul id ="current_language">
<li data-value="bg">BG</li>
<li data-value="en">EN</li>
</ul>



Javascript code:
$('#current_language').on("click", "li", function(){
$.ajax("update_s.php",{method:"post", data:{val:$(this).attr("data-value")}});
});


PHP code:
<?php 
// update_s.php

session_start();
if (isset($_POST["current_language"])){
$_SESSION["current_language"] = $_POST["current_language"];
}


Целта ми е като дам BG да промени $_SESSION['current_language'] от bg на en или обратното. Зависи кой език си избрал. А от там променя и селектираните полета от таблицата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lam3r4370
Активен
Активен

Регистриран на: 20/08/2008 6:12 pm

Support: 131
Bonus: 244
Мнения: 3409
Мнение 03/03/2017 1:46 pm      Отговорете с цитат


Ами то го променя сигурно, въпросът е, че трябва да презаредиш страницата или да заредиш наново съответните полета, защото в сесията няма как да се подмени автоматично
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dunix
Турист
Турист

Регистриран на: 25/07/2007 7:55 pm

Support: 3
Bonus: 5
Мнения: 569
Мнение 03/03/2017 1:52 pm      Отговорете с цитат


направил съм си
PHP code:
$default_language = "bg";
$currentlanguage = isset($_SESSION['current_language']) ? $_SESSION['current_language']: $default_language;
echo $currentlanguage;


и в echo не го променя дори при презареждане на страницата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
uphero
Потребител
Потребител

Регистриран на: 20/02/2012 2:26 pm

Support: 31
Bonus: 62
Мнения: 690
Мнение 03/03/2017 6:26 pm      Отговорете с цитат


Преди да кодиш каквото и да е се запознай с
https://www.google.bg/search?q=hreflang
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети