Немска гимназия София

valerakomova

Registered
Наближава времето отново всички кандидат-гимназисти да премерят сили, да изкарат оценки, с които да се яват в най-елитните училища и да отворят вратата на живота си. Може би това е времето с най-сложните решения, които един родител и дете трябва да вземат, които решения са в състояния да оставят своя отпечатък в целия живот на подрастващия. В този ред на мисли, ако говорим за най-елитните училища в София, от край време това са ненадминатите немска гимназия и математическа гимназия.

Защо ненадминати? Немската и математически гимназии са училищата, които се слават с най-високи постижения в матурите след 12 клас. Това не е случайно и означава само едно - че там се преподава качествено и че си заслужава човек да даде всичко възможно само и само да учи там. Но има ли алтернатива на държавната частна гимназия? За щастие има - училища като немска гимназия Увекинд са доказани професионалисти в частния сектор, където за изненада на скептичните хора, се преподава на изключително високо ниво и резултатите са винаги добри. Много хора смятат, че немски език може да се научи само в държавна гимназия. Добър фактор за образованието в България като цяло е, че се развива и частното образование и гимназии като Увекинд дават много добри резултати. Това ще повиши като цяло конкуренцията между училищата, от което могат да печелят само учащите се в тях.

А ето и пълен списък на немските гимназия в София, както и от други градове на България. Може да откриете списъка в Уикипедия.
 

Горе