- Textarea bug
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Textarea bug
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1577
Мнение 23/07/2017 10:10 am     Textarea bug Отговорете с цитат


Здравейте, имам textarea през която, качвам някакви текстове. Сложил съм $text = nl2br($text); за да може като се пише на на нов ред това да се отразява на записа и да се визуализира коректно. Оказва се обаче че, широчината на textarea-та оказва влияние върху новите редове. Например ако я направя малка и сложа текст без да използвам нови редове, текста става точно толкова широк независимо от големината на div-a в който го визуализирам. Как може да се оправи този бъг?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
flafy
Нов
Нов

Регистриран на: 22/09/2013 6:36 pm

Support: 7
Bonus: 14
Мнения: 60
Мнение 23/07/2017 10:39 am      Отговорете с цитат


Хмм... тествах при мен и не забелязах проблем. Как задаваш размерите на полето - с CSS Width и Height или атрибутите cols и rows ? Би ли показал и код ? Какви стилове задаваш на този div елемент ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joTunkiq
Активен
Активен

Регистриран на: 25/12/2012 12:03 pm

Support: 126
Bonus: 252
Мнения: 769
Мнение 23/07/2017 2:59 pm      Отговорете с цитат


Веднага ти казвам решението.

1. записваш текста както си е
2. При изкарването го прекарваш през nl2br и проблема е решен хаха Exclamation Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1577
Мнение 23/07/2017 4:30 pm      Отговорете с цитат


joTunkiq написа:
Веднага ти казвам решението.

1. записваш текста както си е
2. При изкарването го прекарваш през nl2br и проблема е решен хаха Exclamation Question


Мерси ще пробвам. За това не се бях досетил Very Happy .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1577
Мнение 23/07/2017 4:39 pm      Отговорете с цитат


Обаче не се получава. Същият бъг остава. Размерите на полето ги задавам с cols/rows. Освен да пробвам width/height?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1577
Мнение 23/07/2017 4:48 pm      Отговорете с цитат


Направих го с width/height и проблема изчезна. Благодаря ви за отговорите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети