- Търсене на ключ в масиви
12
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Търсене на ключ в масиви
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 39
Bonus: 78
Мнения: 559
Мнение 18/08/2017 1:48 pm      Отговорете с цитат


ttta написа:
Ето, че си знаел как трябва да се напише.
Хайде сега го напиш както трябва, та да не чупиш цялото приложение.


Нещо не ми харесва начина ти на отговаряне. Не е първата тема, в която отговаряш като че ли притежаваш някого тука и можеш да му даваш заповеди. Или се дръж като хората, или по-добре не пиши безсмислени коментари.

След като знаеш как да стане, защо ти не даде решението?

Другото е, че щом му се чупи приложението, значи архитектурно не е измислено добре.
Исках да знам какво точно му се чупи, защото може разделителите да му правят проблем и може и да се размине само със смяната им, вместо да се мисли нов метод на изпълнение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ttta
Нов
Нов

Регистриран на: 11/08/2017 9:41 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 14
Мнение 18/08/2017 2:33 pm      Отговорете с цитат


Добре е измислено приложението (най-вероятно де, все пак не мога да го коментирам без да съм го видял) и е съвсем нормално да се счупи когато почнеш да пипаш по константи които не знаеш как, къде и за какво се ползват.

А какво ти харесва и какво не ми е все тая.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 39
Bonus: 78
Мнения: 559
Мнение 18/08/2017 2:47 pm      Отговорете с цитат


ttta написа:
Добре е измислено приложението (най-вероятно де, все пак не мога да го коментирам без да съм го видял) и е съвсем нормално да се счупи когато почнеш да пипаш по константи които не знаеш как, къде и за какво се ползват.

А какво ти харесва и какво не ми е все тая.


Селянина си е селянин, непоправимо е.

След като не знам и аз приложението, няма как да дам работещ код. А при положение, че се използват регулярни изрази, би било редно човека, който го прави да е наясно как работи PCRE в PHP.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ttta
Нов
Нов

Регистриран на: 11/08/2017 9:41 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 14
Мнение 18/08/2017 3:05 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:


Селянина си е селянин, непоправимо е.



Толкова ли ти е беден речника, че почна с личните нападки?

ТИ промени ключовете в масивът след което приложението спря да работи. А аз просто ти посочих какъв е проблема за да не се налага да се напрягаш излишно.

Виж колко добре съм преценил, че интелектът не ти е силна страна, гражданино ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Revelation
Турист
Турист

Регистриран на: 24/03/2013 3:23 pm

Support: 39
Bonus: 78
Мнения: 559
Мнение 18/08/2017 3:07 pm      Отговорете с цитат


ttta написа:
Revelation написа:


Селянина си е селянин, непоправимо е.



Толкова ли ти е беден речника, че почна с личните нападки?

ТИ промени ключовете в масивът след което приложението спря да работи. А аз просто ти посочих какъв е проблема за да не се налага да се напрягаш излишно.

Виж колко добре съм преценил, че интелектът не ти е силна страна, гражданино ...


Вариантите съм ги обмислил много преди да "ми посочиш "правилния"" начин.
Въпроса е ти защо нищо не даваш, а само се правиш на интересен?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teroristd
Редовен
Редовен

Регистриран на: 18/02/2010 1:50 pm

Support: 80
Bonus: 172
Мнения: 1561
Мнение 18/08/2017 4:37 pm      Отговорете с цитат


Revelation написа:
ttta написа:
Ето, че си знаел как трябва да се напише.
Хайде сега го напиш както трябва, та да не чупиш цялото приложение.


Нещо не ми харесва начина ти на отговаряне. Не е първата тема, в която отговаряш като че ли притежаваш някого тука и можеш да му даваш заповеди. Или се дръж като хората, или по-добре не пиши безсмислени коментари.

След като знаеш как да стане, защо ти не даде решението?

Другото е, че щом му се чупи приложението, значи архитектурно не е измислено добре.
Исках да знам какво точно му се чупи, защото може разделителите да му правят проблем и може и да се размине само със смяната им, вместо да се мисли нов метод на изпълнение.


Съгласен съм със Revelation. С твоите коментари само дразниш хората. Ако толкова разбираш, нищо не ти пречи да пуснеш 10 реда код и да помогнеш. Ако не искаш не виждам смисъла на регистрацията ти във форума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pro12
Турист
Турист

Регистриран на: 10/01/2013 5:08 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 411
Мнение 18/08/2017 5:51 pm      Отговорете с цитат


Аз го направих с цикъл.
PHP code:
 $x= array();

foreach ($this->routes as $key => $value) {

$result = preg_filter("~$key~", $value, $t);
echo $result; // result: News/view/34
$x[]= $result;
} var_dump(array_filter($x));

Според мен е добър вариант.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ttta
Нов
Нов

Регистриран на: 11/08/2017 9:41 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 14
Мнение 18/08/2017 5:57 pm      Отговорете с цитат


И какъв е смисъла от това?
Ти искаш да получиш стойността на елемента чиито ключ се мачва с подадения параметър...

Демек връщай първото съвпадение а не нов масив.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pro12
Турист
Турист

Регистриран на: 10/01/2013 5:08 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 411
Мнение 18/08/2017 6:20 pm      Отговорете с цитат


Аз искам да направя проверка дали даден ключ го има в масива. И ако съществува ключа да върне успех.

PHP code:
 foreach ($this->routes as $key => $value) {

$result = preg_filter("~$key~", $value, $t);
echo $result; // result: News/view/34
$x[]= $result;
}

Ако preg_filter намери резултат трябва да го изведа от цикъла с масив и проверявам дали новия масив има стойност
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pro12
Турист
Турист

Регистриран на: 10/01/2013 5:08 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 411
Мнение 19/08/2017 5:31 pm      Отговорете с цитат


Благодаря за помощта Revelation.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pro12
Турист
Турист

Регистриран на: 10/01/2013 5:08 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 411
Мнение 19/08/2017 8:49 pm      Отговорете с цитат


ttta написа:
Надробил си страшна глупост.
Като искаш да провериш дали го има или няма ключът за чий тъпчеш данни в полощен масив?
При първо съвпадение върни true или излез от цикълът с break като преди това вдигнеш флаг, че ключът съществува.

Ама какво ли разбирам аз...

Не съм направил страшна грешка, защото се отказах от варианта с цикъла. Просто добавих разделителите в масива и оправих това което ми се чупеше.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 2 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети