- Изтриване на кеш браузер на потребители.
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Изтриване на кеш браузер на потребители.
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
novakabg
Турист
Турист

Регистриран на: 13/05/2016 2:29 pm

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 223
Мнение 28/09/2017 10:05 am     Изтриване на кеш браузер на потребители. Отговорете с цитат


Здравейте, бих искал да знам как мога да изтрия браузереното кеширане на потребители при смяна на дизайна.
Кеширам под .htaccess.
Знам за метода .css,.js?v=1.0 но бих искал нещо друго.
Идея за метод Smile ?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 198
Bonus: 949
Мнения: 2939
Мнение 28/09/2017 10:25 am      Отговорете с цитат


Най-добрият начин е с версии, както си написал. Можеш примерно на накараш кода да се зарежда всеки час:
<script type="text/javascript" src="js/myscript.js?v=<?php echo date('YmdHis'); ?>"></script>


Няма начин браузърът да ти позволи да му изтриеш кеша.


Доста от моите клиенти вече знаят за:

Ctrl+F5


така че скоро ще живеем в по-добър свят ;]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Fakeheal
Support
Support

Регистриран на: 17/04/2010 8:37 am

Support: 340
Bonus: 678
Мнения: 2556
Мнение 28/09/2017 11:35 am      Отговорете с цитат


Не е ли CTRL+SHIFT+F5?

А защо искаш да триеш кеш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
novakabg
Турист
Турист

Регистриран на: 13/05/2016 2:29 pm

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 223
Мнение 28/09/2017 12:32 pm      Отговорете с цитат


Редовно правя промени по дизайнат, което е лошо разбира се.
И забелязах че при някой не става и помни дизайн на няколко дни дори седмици.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djman
Активен
Активен

Регистриран на: 12/09/2009 10:07 am

Support: 103
Bonus: 196
Мнения: 2768
Мнение 28/09/2017 10:44 pm      Отговорете с цитат


novakabg написа:
Редовно правя промени по дизайнат, което е лошо разбира се.
И забелязах че при някой не става и помни дизайн на няколко дни дори седмици.


А защо не искаш с версии?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 141
Bonus: 281
Мнения: 1308
Мнение 28/09/2017 10:54 pm      Отговорете с цитат


Имаше вариант вместо фиксирано кеширане за Х време да връщаш 304 Not Modified ако документът не е променян след последното кеширане. Такъв метод устройва ли те?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djman
Активен
Активен

Регистриран на: 12/09/2009 10:07 am

Support: 103
Bonus: 196
Мнения: 2768
Мнение 29/09/2017 9:35 pm      Отговорете с цитат


Ето четиво по темата ("най-доброто" решение в края на отговора): https://stackoverflow.com/a/23604412/1365831
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 198
Bonus: 949
Мнения: 2939
Мнение 03/10/2017 10:55 am      Отговорете с цитат


Fakeheal написа:
Не е ли CTRL+SHIFT+F5?

А защо искаш да триеш кеш?


И двете трият кеша. Имаше някаква разлика.

Мисля, че със SHIFT караше браузъра да не кешира съдържанието на заредената страница. Така че при следващо зареждане да изисква отново съдържанието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети