- Как да взема данни от друг сайт
12
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Как да взема данни от друг сайт
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
dunix
Турист
Турист

Регистриран на: 25/07/2007 7:55 pm

Support: 3
Bonus: 5
Мнения: 567
Мнение 28/09/2017 9:56 am      Отговорете с цитат


В кода, който взимам, има ID, date, DEP, ARR и тн. (кода отдолу в орязан варянт)
string(185180) " [
{
    "Id": "50671661",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "JFK",
    "ARR": "BEG"
},
{
    "Id": "50671689",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "BEG",
    "ARR": "AUH"
},
{
    "Id": "50671663",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "BEG",
    "ARR": "LCA",
},
....
]"


Не успях да намеря как да стилизирам показаните резултати.

Ето го кода, който ползвам за да взема резултатите:
PHP code:
$page = file_get_contents('сайта');
$doc = new DomDocument('1.0', 'utf-8');
$doc->validateOnParse = true;
libxml_use_internal_errors(true);
$doc->loadHTML($page);
echo $doc->textContent;
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 140
Bonus: 279
Мнения: 1307
Мнение 28/09/2017 11:07 am      Отговорете с цитат


Значи си се справил с проблема? Намерил си как да извадиш съдържанието?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dunix
Турист
Турист

Регистриран на: 25/07/2007 7:55 pm

Support: 3
Bonus: 5
Мнения: 567
Мнение 28/09/2017 11:11 am      Отговорете с цитат


anonimen написа:
Значи си се справил с проблема? Намерил си как да извадиш съдържанието?


Успях да изведа съдържание, което не е стилизирано.
Сега се опитвам да открия начин да го стилизирам и подредя, така че да ми върши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n641951363
Нов
Нов

Регистриран на: 29/08/2017 2:35 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 20
Мнение 28/09/2017 11:51 am      Отговорете с цитат


dunix написа:
anonimen написа:
Значи си се справил с проблема? Намерил си как да извадиш съдържанието?


Успях да изведа съдържание, което не е стилизирано.
Сега се опитвам да открия начин да го стилизирам и подредя, така че да ми върши работа.


Това ли е точно което получаваш или го принтиш с var_dump ?

Edit:
Ако не го var_dump-ваш ами това ти е отговора от api-то, най-лесно така ще го оправиш

<?php
$str = 'string(185180) " [
{
    "Id": "50671661",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "JFK",
    "ARR": "BEG"
},
{
    "Id": "50671689",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "BEG",
    "ARR": "AUH"
},
{
    "Id": "50671663",
    "date": "2017-09-26T00:00:00+0000",
    "DEP": "BEG",
    "ARR": "LCA"
}
]"';

$str = substr($str, strpos($str, '['));
$str = substr($str, 0, -1);
$str = trim($str);
$str = json_decode($str);

foreach ($str as $obj) {
    echo "ID: {$obj->Id}<br>";
    echo "DATE: {$obj->date}<br>";
    echo "DEP: {$obj->DEP}<br>";
    echo "ARR: {$obj->ARR}<br><hr>";
}
?>


Последната промяна е направена от n641951363 на 28/09/2017 12:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 140
Bonus: 279
Мнения: 1307
Мнение 28/09/2017 12:04 pm      Отговорете с цитат


Извикай json_decode върху този стринг и ще го получиш като масив:

PHP code:
$as_array = json_decode($your_long_string);
// сега можеш да го ползваш като масив:
var_dump($as_array[0]);

var_dump($as_array);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 2 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети