Сайта забива и зарежда по 8 мин

novakabg

Registered
Сайта забива и зарежда по 8 мин, под браузър хром, когато пробвам да отворя сайта под firefox сайта зарежда но не зарежда под Chrome и след някакви минути се оправи.
Има ли вариант някой javascript да товари браузъра ако имате идея пишете моля!
 
Гледай в Network таба на конзолата кое колко време зарежда. Гледам, има и някъв таб Performance, там също може да има нещо полезно.
 
Ако ползваш framework - си огледай заявките към базата данни, огледай и снимките по сайта - да няма по 1-2-34454353 МБ снимки, минимизирай css-а и html-a. Не се хвърляй много към това да зареждаш големи библиотеки през cdn или поне избирай най-известните cdn-и за да се надяваш браузъра да го кешира :)

И така, докато не дадеш повече информация относно фреймуорка, който ползваш и ако ползваш и/или някакви примерни заявки и т.н. няма какво повече да ти се каже :) :idea: :?:

П.с: А да, ако работиш с голям обем от данни, виж дали си сложил индекси - колко са, правилни ли са. Имат ли лимит заявките ? Всичко ли селектваш винаги? Имаш ли заявки в лууп ? :idea: :D
 
@jo ако в единия браузър се тутка, а в другия зарежда веднага - по-скоро проблемът не би трябвало да бъде от сървърната страна.
 
Там е проблема към оптимизация всичко е 95%.....
Сайта си зарежда за 3.2 сек на first byte time.
Но при дълго ползване се шитва, ползвам memcached.
Сайта не просто зарежда а направо не иска да си зареди :D

MVC PrestaShop
 
значи е сърварен ерор или от кода ? Ако нещо си преправял ? Някое плъгинче ?

Гледай ерор логовете и почни да го ползваш и виж какво ще ти каже, разбира се първо трябва display_errors и error_reportinga да са ти е на ON и на php ниво на сървър ниво (да и от хоста направо може да се изключат) :д
:?: :idea:
 
Само с догадки няма да стане. Дай сайта да се тества, да се огледа и т.н. Не знам защо нямате този навик. Изсипвате малко информация и трябва да гадаем защо единия браузър се сърди, а другия не.

Ако трябва ми го прати на лично сайта да го огледам.
 

Горе