- Динамично/автоматично ъпдейтване на файл(xml)
WT форуми -> Дъра-бъра -> Динамично/автоматично ъпдейтване на файл(xml)
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2570
Мнение 25/11/2017 7:27 pm     Динамично/автоматично ъпдейтване на файл(xml) Отговорете с цитат


Хора, дайте идея как се прави това. Примерно имам магазин и си правя продуктов каталог за реклама.

Генерирам си xml-a в магазина и посочвам линка към него във фейсбук и всички продукти си се импортират.

Сега въпроса е как става автоматичното ъпдейтване на този xml? Ако променя цената, името, описание и т.н. на даден продукт то автоматично да се ъпдейтне и във xml-а респективно фейсбук като го дръпне да си дръпне новото инфо?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 152
Bonus: 303
Мнения: 1407
Мнение 25/11/2017 8:06 pm     Re: Динамично/автоматично ъпдейтване на файл(xml) Отговорете с цитат


vinsbg написа:
Генерирам си xml-a в магазина и посочвам линка към него във фейсбук и всички продукти си се импортират.

Сега въпроса е как става автоматичното ъпдейтване на този xml? Ако променя цената, името, описание и т.н. на даден продукт то автоматично да се ъпдейтне и във xml-а респективно фейсбук като го дръпне да си дръпне новото инфо?

При промяна в данните регенерираш файла, просто?

То може и да го отвориш и да почнеш вътре да пишеш, ама ще стане трудно да търсиш къде точно е записана променената информация. Ако не е много голям, най-добре си го регенерирай при всяка промяна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2570
Мнение 25/11/2017 8:21 pm     Re: Динамично/автоматично ъпдейтване на файл(xml) Отговорете с цитат


anonimen написа:
vinsbg написа:
Генерирам си xml-a в магазина и посочвам линка към него във фейсбук и всички продукти си се импортират.

Сега въпроса е как става автоматичното ъпдейтване на този xml? Ако променя цената, името, описание и т.н. на даден продукт то автоматично да се ъпдейтне и във xml-а респективно фейсбук като го дръпне да си дръпне новото инфо?

При промяна в данните регенерираш файла, просто?

То може и да го отвориш и да почнеш вътре да пишеш, ама ще стане трудно да търсиш къде точно е записана променената информация. Ако не е много голям, най-добре си го регенерирай при всяка промяна.

Това добре, а ако някой поръча продукта и е подадено 10 броя към фейсбука, а аз не мога да го регенерирам точно тогава, какво правя? Би трябвало да може автоматично да става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 152
Bonus: 303
Мнения: 1407
Мнение 25/11/2017 8:33 pm      Отговорете с цитат


Говориш за някаква конкретна система или по принцип? Не знам в какъв контекст говориш и малко не разбирам това какво означава:

Цитат:
ако някой поръча продукта и е подадено 10 броя към фейсбука


В предния пост писах защо просто не регенерираш въпросния файл при всяка промяна в информацията за някакъв продукт. Т.е. освен да ъпдейтваш БД-то, да регенерираш и файла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2570
Мнение 25/11/2017 8:47 pm      Отговорете с цитат


anonimen написа:
Т.е. освен да ъпдейтваш БД-то, да регенерираш и файла.

Точно това питам. Ако фийда се генери от БД-то, с втора заявка или как да го ъпдейтна него
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
anonimen
Активен
Активен

Регистриран на: 11/06/2012 8:07 pm

Support: 152
Bonus: 303
Мнения: 1407
Мнение 25/11/2017 9:16 pm      Отговорете с цитат


vinsbg написа:
anonimen написа:
Т.е. освен да ъпдейтваш БД-то, да регенерираш и файла.

Точно това питам. Ако фийда се генери от БД-то, с втора заявка или как да го ъпдейтна него


Нали в момента имаш код GenerateXML();, който викаш ръчно при натискане на някой бутон?

Също имаш някъде код UpdateProductInfo($id, $new_param);, който се вика при Submit на форма за ъпдейт на данни.

Е, сега накрая на функцията UpdateProductInfo() извикваш GenerateXML(), за да се обнови XML файлът.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinsbg
Редовен
Редовен

Регистриран на: 28/01/2009 2:21 pm

Support: 51
Bonus: 87
Мнения: 2570
Мнение 25/11/2017 9:34 pm      Отговорете с цитат


anonimen написа:

Е, сега накрая на функцията UpdateProductInfo() извикваш GenerateXML(), за да се обнови XML файлът.


makes sense Idea Мерси, ще го пробвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Дъра-бъра Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети