- Проблем с МегаМеню
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Проблем с МегаМеню
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
ljuljana
Нов
Нов

Регистриран на: 27/12/2008 6:02 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 100
Мнение 08/12/2017 9:48 am     Проблем с МегаМеню Отговорете с цитат


Това е примерна страница - но като избера елемент от менюто, то се отваря, но не се вижда. Исакм да отбележа, че това е меню е Респонзив и като го отворя и през някое устройство, отново не се вижда цялото, а само първите два бутона (тези, които минават на нови редове, не се виждат)
http://blagoevschool.org/Lemar/Lemar/theme/index1.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joTunkiq
Активен
Активен

Регистриран на: 25/12/2012 12:03 pm

Support: 132
Bonus: 264
Мнения: 798
Мнение 08/12/2017 9:51 am      Отговорете с цитат


Само един въпрос - защо ползваш ifame, за да покажеш менюто Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ljuljana
Нов
Нов

Регистриран на: 27/12/2008 6:02 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 100
Мнение 08/12/2017 9:54 am      Отговорете с цитат


Реших че това е начина. Как би трябвало?

Искам да ми бъде в отделен файл, за да мога да го вмъкна във всички страници и като правя промени да ги правя един път, а не 40 пъти - на всяка страница.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joTunkiq
Активен
Активен

Регистриран на: 25/12/2012 12:03 pm

Support: 132
Bonus: 264
Мнения: 798
Мнение 08/12/2017 10:49 am      Отговорете с цитат


Използвай php, не е задължително да е в цяла php система, а само до толкова, че да можеда използваш include ф-цята, за да вкараш съдържанието между другите елементи. Iframe а ти създава граница и съдържанието НЕ може да илзиза извън iframe тага.

Как се ползва?
https://stackoverflow.com/questions/20105029/include-php-file-into-html-file
http://php.net/manual/bg/function.include.php

https://www.ntchosting.com/encyclopedia/scripting-and-programming/php/php-in/

и т.н. Idea Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ljuljana
Нов
Нов

Регистриран на: 27/12/2008 6:02 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 100
Мнение 08/12/2017 12:45 pm      Отговорете с цитат


След като го направих по този начин, менюто не се вижда в страницата. Знам, че има нещо, което пропускам, но не мога да разбера какво.
http://blagoevschool.org/Lemar/Lemar/theme/index1.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joTunkiq
Активен
Активен

Регистриран на: 25/12/2012 12:03 pm

Support: 132
Bonus: 264
Мнения: 798
Мнение 08/12/2017 3:05 pm      Отговорете с цитат


Не случайно ти дадох линкове да видишш кое, как и защо.

Не се прави така:
<!--?php include 'menu.php' ?-->
Това е коментар.

Трябва да стане така :

PHP code:
<?php include 'menu.php'; ?>


Като за да ползваш php трябва и файла, в който го слагаш този код и той да е с разширение .php, а не .html и разбира се хостинга ти да поддържат php (което мисля че не е проблем)

С две думи, не можеш да искаш php код да се интерпретира в .html файл.
Трябва файла ти да се казва index1.php и вътре да сложиш правилния код, който ти дадох, а не първия Exclamation Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
novakabg
Турист
Турист

Регистриран на: 13/05/2016 2:29 pm

Support: 5
Bonus: 10
Мнения: 301
Мнение 08/12/2017 3:22 pm      Отговорете с цитат


1. Всички файлове от .html минават на .php раширение на формата!
2. Правиш си файлове header.php и footer.php и сменяш само тялото!

Пример:


<html>
<head>
<?php
  include_once "header.php"; // това ще включи header.php! Вътре има всички мета тагове title
?>
</head>

<body>

<div class="content">

<h1>Здравейте!</h1>

</div>


<?php
  include_once "footer.php"; // това ще включи footer.php
?>
</body>

</html>



А ако искаш лесно и за тялото правиш следното.

1.Папка със файлове .php
Вътре имаш за инфо.

И във началната index.php


<div class="content">

<!-- <h1>Здравейте!</h1> -->

// Set default value
$current_page = 'homepage';

// Change value if `page` is specified
if(array_key_exists('page',$_GET) {
    $current_page = $_GET['page'];
}

// Check page
switch ($current_page) {
    case 'about':
        include 'contents/about.php';
        break;
    case 'contacts':
        include 'contents/contacts.php';
        break;
    case 'homepage':
    default:
        include 'contents/homepage.php';
}

</div>


И после само привикват със адрес.

saitami.com/index.php?page=contacts



Уроци: https://www.youtube.com/watch?v=XmoF-6vshSI
За страници: https://www.youtube.com/watch?v=HukA9k8PpQY

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети