- Преди колко време
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> Преди колко време
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 31/08/2011 4:04 pm     Преди колко време Отговорете с цитат


Здравейте,

как може да стане да изписва, че дадено нещо е добавено преди Х време.

В базата данни времето ми е добавено така
PHP code:
date('d/m/Y H:i:s');
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedo96
Активен
Активен

Регистриран на: 21/02/2011 8:31 pm

Support: 219
Bonus: 427
Мнения: 2819
Мнение 31/08/2011 4:08 pm      Отговорете с цитат


PHP code:
$add_time = $row['time'];
$time = date('d/m/Y H:i:s');

$before = $time - $add_time;
echo $before;
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 31/08/2011 4:13 pm      Отговорете с цитат


tedo96 написа:
PHP code:
$add_time = $row['time'];
$time = date('d/m/Y H:i:s');

$before = $time - $add_time;
echo $before;


Отпреди 0.92
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedo96
Активен
Активен

Регистриран на: 21/02/2011 8:31 pm

Support: 219
Bonus: 427
Мнения: 2819
Мнение 31/08/2011 4:16 pm      Отговорете с цитат


Направи echo $row['time']; и дай да видя записа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 31/08/2011 6:27 pm      Отговорете с цитат


tedo96 написа:
Направи echo $row['time']; и дай да видя записа.


30.08.2011 23:17:20
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Replace
Developer
Developer

Регистриран на: 19/08/2007 4:24 am

Support: 652
Bonus: 1252
Мнения: 4076
Мнение 31/08/2011 7:09 pm      Отговорете с цитат


TIMEDIFF() и DATEDIFF() дали няма да ти свършат работа : )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Karcho
Активен
Активен

Регистриран на: 07/04/2010 6:40 pm

Support: 155
Bonus: 306
Мнения: 1405
Мнение 31/08/2011 8:36 pm      Отговорете с цитат


Replace написа:
TIMEDIFF() и DATEDIFF() дали няма да ти свършат работа : )

А time() и strtotime() ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 31/08/2011 9:36 pm      Отговорете с цитат


Karcho написа:
Replace написа:
TIMEDIFF() и DATEDIFF() дали няма да ти свършат работа : )

А time() и strtotime() ?


Разгледах ги и четирите функции, но нещо не мога да разбера как да стане Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 01/09/2011 11:49 am      Отговорете с цитат


Идеи? Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
human
Tourist Defender

Регистриран на: 13/07/2006 8:09 pm

Support: 214
Bonus: 681
Мнения: 2747
Мнение 01/09/2011 12:49 pm      Отговорете с цитат


http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=809
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
niki_noki
Редовен
Редовен

Регистриран на: 23/07/2009 5:16 pm

Support: 57
Bonus: 120
Мнения: 1124
Мнение 01/09/2011 2:28 pm      Отговорете с цитат


human написа:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=809


Много благодаря Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sasho0o
Нов
Нов

Регистриран на: 19/11/2007 4:51 pm

Support: 2
Bonus: 4
Мнения: 167
Мнение 19/01/2018 3:09 pm      Отговорете с цитат


PHP code:
function ago($added){
$time = strtotime($added);
$xtime = time() - $time;

if ($xtime < 1){
return '0 секунди';
}

$a = array( 12 * 30 * 24 * 60 * 60 => 'годин',
30 * 24 * 60 * 60 => 'месец',
24 * 60 * 60 => 'ден',
60 * 60 => 'час',
60 => 'минут',
1 => 'секунд'
);

foreach ($a as $secs => $str){
$d = $xtime / $secs;
if ($d >= 1){
$r = round($d);
if($str == 'годин' OR $str == 'секунд' OR $str == 'минут'){
return $r . ' ' . $str . ($r > 1 ? 'и' : 'а');
}else if($str == 'месец' OR $str == 'ден'){
return $r . ' ' . $str . ($r > 1 ? 'a' : '');
}else if($str == 'час'){
return $r . ' ' . $str . ($r > 1 ? 'а' : '');
}
}
}
}
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети