Закупуване на онлайн магазин

kanalaia

Registered
Здравейте! Предстоими закупуване на онлайн готов магазин за авточасти.Интересува ме ,трабва ли да ми се предоставят някакви файлове,защото аз си го заплащам.Дефакто аз трябва да получа нещо ,за да мога да си го кача на друг хостинг,защото този който го продава иска той да го подържа.
 
Ами зависи как се договорите. :idea:

1. Може да получиш всички файлове и хостинг акаунта който ползват и да си стои там и да си вкарваш новата стока и т.н.
2. Може да го купиш, да го трансферираш изцяло и домейна и хостинга и ти да почнеш да си управляваш само всичко.
3. Можеш да избереш едно от двете по-горе и да плащаш на човека от време на време да те святка за нови идеи и да ти ъпдейтва сайта, щот щом той го е измислил и докарал до тук, значи има добри идеи/доставчици/ресурси.
4. Можеш да му станеш партньор и да допринасяш с нещо, при което той ще си движи всичко и то ще получаваш процент.

.. и т.н има много вариятни, така че зависи как се разберете. В най-простата форма на покупко-продажба, трябва да се съгласите взаимно че даваш сумата X лв и получаваш файловете, домейна, хостинга, гаранция и т.н. или това в/у което се съгласите.

Ако имаш съмнение, че ще те излъже или нещо такова - плати му на два пъти, подложи го на детелтор на лъжата, хакни му профила в някой сайт, упри му пистолет до челото, направи договор, включи някакво условие в договора и някакви такива по-стандарни процедури :D :?:

П.с. Амо може - Споделяй решенията, които взимаш, интересно ми е какво ще се разберете и как ще подходиш като нов собственик, благодаря! :)
 
Защо той иска да го поддържа?


Ако нямаш човек с опит за дадената ниша и ти самият нямаш и поддръжката е трудна, може да оставиш той да поддържа за някаква сума.

Но ще зависиш от него и как ще следиш продажбите ?
Има ли ERP или някаква външна услуга за счетоводство и следене на поръчките?


Като цяло трябва целият хостинг и домейна да минав в твой емейл и да имаш писмен договор някакъв, ако нямаш фирма и си частно лице ще е зор повярвай, ще те гонят от много места като НАП примерно.

Целият хостинг и домейн на твоето име и емейл който само ти имаш достъп.


След закупуване сменяш паролите на всякъде и оставяш само където той трябва да влиза, прочем сканирай си сайта за оставени вредни файлове за да не се домогне до базата данни.

Доста онлайн магазини купувам така че знам какво може да стане.
 

Горе