- Проблем с JS
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Проблем с JS
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
Vladislaw
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2011 6:01 pm

Support: 6
Bonus: 12
Мнения: 126
Мнение 01/03/2019 10:25 am     Проблем с JS Отговорете с цитат


Здравейте,
имам система за видео споделяне, която Embed-ва клипове от youtube.
Вграждам JS код, който трябва да направи така, че клиповете автоматично да тръгват (да натисне автоматично бутона Play).

Кода е:
Javascript code:
var myTimer;
$(document).ready(function() {
myTimer = setInterval(startVppVideo, 1000);
});

function startVppVideo()
{
var video = $('.mejs__overlay-play');
var buttonToPlay = $('.mejs__overlay-button');

if (video.length)
{
video.click();

if(!video.is(':visible'))
{
clearInterval(myTimer);
}
}
};


Клипа тръгва автоматично, но веднага след това спира. Някакви идеи?
Благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3005
Мнение 01/03/2019 11:43 am      Отговорете с цитат


Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vladislaw
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2011 6:01 pm

Support: 6
Bonus: 12
Мнения: 126
Мнение 01/03/2019 11:53 am      Отговорете с цитат


deam0n написа:
Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.


Здравей, току що пробвах без ! , но клипа въобще не тръгва.

ПС: Клипа тръгва, но когато ударя рефреш на страницата, иначе не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3005
Мнение 01/03/2019 12:10 pm      Отговорете с цитат


Vladislaw написа:
deam0n написа:
Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.


Здравей, току що пробвах без ! , но клипа въобще не тръгва.

ПС: Клипа тръгва, но когато ударя рефреш на страницата, иначе не.


Смисъл как така като удариш рефреш на страницата, иначе не.. Нали идеята е като се влезне в страницата да тръгне.

Добре, а с setTimeout вместо setInterval става ли?

Ако можеш да дадеш някакъв код в http://codepen.io, където е пресъздаден проблема..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vladislaw
Нов
Нов

Регистриран на: 10/11/2011 6:01 pm

Support: 6
Bonus: 12
Мнения: 126
Мнение 01/03/2019 12:13 pm      Отговорете с цитат


Със Timeout е същото.
Влизам в клипа и не тръгва, но когато рефрешна страницата тръгва автоматично.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
deam0n
Tourist Defender

Регистриран на: 01/10/2005 6:33 pm

Support: 203
Bonus: 959
Мнения: 3005
Мнение 01/03/2019 1:33 pm      Отговорете с цитат


https://github.com/mediaelement/mediaelement/blob/master/docs/api.md


А не можеш ли самия плейър да го настроиш на autoplay?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети