Препоръчайте ми таблет

trevata

Registered
Може ли да ми препоръчате графичен таблет, щото аз си нямам напредстава кои е хубав и кои не горе долу да е от 100 до 150 лева че са ми ограничени финансите сега :D от темите който намерих разбрах саму 4е Trust е боклук и трее си зема WACOM ама ако може да ми препоръчате модел :roll:
 
Здравей. Аз работя с XP-Pen Deco 02 ( https://www.xp-pen.com/product/88.html ) и съм много доволна. харесва ми по-голямата активна площ. Безспорно може би най-добрите са XP-Pen Artist 15.6 Pro . Те имат дисплей, подходящи са и за 3D анимация имено заради него.

Иначе зависи за какво ще се ползва таблетът. Ако ще е само за ретуш според мен няма смисъл да се взима нещо скъпо. Ако обаче ще се използва за рисуване, тогава си струва да се гледа от средните класове и нагоре. На мен ми е нужен точно за това - за рисуване (рисуване на типажи, background-и, всичко.) .

И заради естеството на работата ми ми трябва прецизност - на линията, на натиска (таблетът е чувствителен на натиск и съответно линиите/маските са по-изявени или по-бледи)Другото важно качество на по-хубавите таблети е възможността да си персонализираш много неща - стилуса, бутоните на него (едно супер полезно нещо), размерът на активната площ, позицията на дадени настройки и др. Има и още, но е най-сладко човек сам да си го дооткрие.
Общо взето според мен Drawing Art Tablet Deco 02 е чудесен избор, освен ако не си 3D аниматор
 
За тези пари нямаш голям избор. Или Wacom one S за 100тина лева, или One M - 150-160.
 
Ъм... Беше най-отгоре и не прочетена. Не съм обърнал внимание на датата...
 

Горе