- SMPP
WT форуми -> PHP MySQL ASP.NET -> SMPP
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3152
Мнение 13/11/2019 11:04 am     SMPP Отговорете с цитат


Здравейте колеги! Някой от Вас работил ли е със SMPP? Ако да, то получавали ли сте статус 0x38? Никъде не откривам какво означава този статус.
SMPP
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mapka7a
Турист
Турист

Регистриран на: 05/09/2011 11:21 am

Support: 20
Bonus: 38
Мнения: 244
Мнение 13/11/2019 5:29 pm      Отговорете с цитат


дата-та която пращаш ок ли е ?
грешката беше unexpected data value или нещо такова...
Дължината да не е по-голяма от колкото трябва или пък да подаваш някакви символи ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3152
Мнение 16/11/2019 8:27 am      Отговорете с цитат


mapka7a написа:
дата-та която пращаш ок ли е ?
грешката беше unexpected data value или нещо такова...
Дължината да не е по-голяма от колкото трябва или пък да подаваш някакви символи ?

Дължината на стринга е предварително обработена да е в границите. Датата е наред. Просто този статус 38 не знам какво означава. Няма го по документациите, нямам си и идея какъв е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mapka7a
Турист
Турист

Регистриран на: 05/09/2011 11:21 am

Support: 20
Bonus: 38
Мнения: 244
Мнение 16/11/2019 1:37 pm      Отговорете с цитат


dakata__92 написа:
mapka7a написа:
дата-та която пращаш ок ли е ?
грешката беше unexpected data value или нещо такова...
Дължината да не е по-голяма от колкото трябва или пък да подаваш някакви символи ?

Дължината на стринга е предварително обработена да е в границите. Датата е наред. Просто този статус 38 не знам какво означава. Няма го по документациите, нямам си и идея какъв е.


Ще пуснеш ли стринга, който се пробваш да изпратиш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
muti
Нов
Нов

Регистриран на: 14/11/2019 9:03 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 58
Мнение 16/11/2019 2:24 pm      Отговорете с цитат


0x38 56 DIGIT EIGHT 8 56
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakata__92
Активен
Активен

Регистриран на: 02/08/2011 9:24 pm

Support: 123
Bonus: 239
Мнения: 3152
Мнение 18/11/2019 1:42 am      Отговорете с цитат


Стринга е различен. Просто не знея какво значи 0x38 грешка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
muti
Нов
Нов

Регистриран на: 14/11/2019 9:03 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 58
Мнение 18/11/2019 8:29 am      Отговорете с цитат


The function of the two interface register sets is identical except for the Basic test mode.
They can be used the way one set of registers is used for data transfer to the Message RAM
while the other set of registers is used for the data transfer from the Message RAM, allowing
both processes to be interrupted by each other. Each set of Interface Registers consists of Message Buffer Registers controlled by their own
Command Registers. The Command Mask Register specifies the direction of the data
transfer and which parts of a Message Object will be transferred. The Command Request
Register is used to select a Message Object in the Message RAM as target or source for the
transfer and to start the action specified in the Command Mask Register.




IF1 message interface register set

Address IF1 Register Set
CAN Base + 0x38 IF1 Message Control



public class Gsm0338 {

// HashMap's used for encoding and decoding
protected static HashMap<Character, Byte> defaultEncodeMap = new HashMap();
protected static HashMap<Character, Byte> extEncodeMap = new HashMap();

private static final byte ESC_CHARACTER = 27;

// Data to populate the hashmaps with
private static final Object[][] gsmCharacters = {
{ '@', new Byte((byte) 0x00) },
{ '£', new Byte((byte) 0x01) },
{ '$', new Byte((byte) 0x02) },
{ '¥', new Byte((byte) 0x03) },
{ 'è', new Byte((byte) 0x04) },
{ 'é', new Byte((byte) 0x05) },
{ 'ù', new Byte((byte) 0x06) },
{ 'ì', new Byte((byte) 0x07) },
{ 'ò', new Byte((byte) 0x08) },
{ 'Ç', new Byte((byte) 0x09) },
{ '\n', new Byte((byte) 0x0a) },
{ 'Ø', new Byte((byte) 0x0b) },
{ 'ø', new Byte((byte) 0x0c) },
{ '\r', new Byte((byte) 0x0d) },
{ 'Å', new Byte((byte) 0x0e) },
{ 'å', new Byte((byte) 0x0f) },
{ '\u0394', new Byte((byte) 0x10) },
{ '_', new Byte((byte) 0x11) },
{ '\u03A6', new Byte((byte) 0x12) },
{ '\u0393', new Byte((byte) 0x13) },
{ '\u039B', new Byte((byte) 0x14) },
{ '\u03A9', new Byte((byte) 0x15) },
{ '\u03A0', new Byte((byte) 0x16) },
{ '\u03A8', new Byte((byte) 0x17) },
{ '\u03A3', new Byte((byte) 0x18) },
{ '\u0398', new Byte((byte) 0x19) },
{ '\u039E', new Byte((byte) 0x1a) },
{ '\u001B', new Byte((byte) 0x1b) }, // 27 is Escape character
{ 'Æ', new Byte((byte) 0x1c) },
{ 'æ', new Byte((byte) 0x1d) },
{ 'ß', new Byte((byte) 0x1e) },
{ 'É', new Byte((byte) 0x1f) },
{ '\u0020', new Byte((byte) 0x20) },
{ '!', new Byte((byte) 0x21) },
{ '\"', new Byte((byte) 0x22) },
{ '#', new Byte((byte) 0x23) },
{ '¤', new Byte((byte) 0x24) },
{ '%', new Byte((byte) 0x25) },
{ '&', new Byte((byte) 0x26) },
{ '\'', new Byte((byte) 0x27) },
{ '(', new Byte((byte) 0x28) },
{ ')', new Byte((byte) 0x29) },
{ '*', new Byte((byte) 0x2a) },
{ '+', new Byte((byte) 0x2b) },
{ ',', new Byte((byte) 0x2c) },
{ '-', new Byte((byte) 0x2d) },
{ '.', new Byte((byte) 0x2e) },
{ '/', new Byte((byte) 0x2f) },
{ '0', new Byte((byte) 0x30) },
{ '1', new Byte((byte) 0x31) },
{ '2', new Byte((byte) 0x32) },
{ '3', new Byte((byte) 0x33) },
{ '4', new Byte((byte) 0x34) },
{ '5', new Byte((byte) 0x35) },
{ '6', new Byte((byte) 0x36) },
{ '7', new Byte((byte) 0x37) },
{ '8', new Byte((byte) 0x38) },
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP MySQL ASP.NET Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети