- Минаване на windows 1251
WT форуми -> PHP-Fusion -> Минаване на windows 1251
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
hackera
Редовен
Редовен

Регистриран на: 21/03/2007 6:46 pm

Support: 39
Bonus: 65
Мнения: 2265
Мнение 14/05/2007 7:10 pm     Минаване на windows 1251 Отговорете с цитат


Здравейте има следният въпрос как да сменя чарсета на windows1251 кой файлове трябва да променя на сайта?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 561
Мнение 14/05/2007 7:15 pm      Отговорете с цитат


В head пишеш това:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hackera
Редовен
Редовен

Регистриран на: 21/03/2007 6:46 pm

Support: 39
Bonus: 65
Мнения: 2265
Мнение 14/05/2007 7:36 pm      Отговорете с цитат


FirstBlood написа:
В head пишеш това:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">


Чакай да се разберем аз питам за php fusion
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Galli
Support
Support

Регистриран на: 11/11/2006 8:02 pm

Support: 359
Bonus: 704
Мнения: 2011
Мнение 14/05/2007 8:15 pm      Отговорете с цитат


Значи в locale\Bulgarian\global.php (Bulgarian е папката на езика, който ползваш) намираш този ред
$locale['charset'] = "UTF-8";

и го правиш
$locale['charset'] = "windows-1251";

За базата данни трябва да си внимателен, защото ако го смениш може да заминат всички новини (не съм много сигурен в това), затова си експортирай базата данни преди това.
Код за сменяне на чарсета на БД.
ALTER DATABASE името_на_БД CHARACTER SET cp1251;

За таблиците
ALTER TABLE името_на_таблицата CHARACTER SET cp1251;

или
ALTER TABLE името_на_таблицата CONVERT TO CHARACTER SET cp1251;

И още. В maincore.php преди ?> сложи тези редове
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";
mysql_query($chars);
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
FirstBlood
Турист
Турист

Регистриран на: 16/02/2007 11:23 am

Support: 14
Bonus: 46
Мнения: 561
Мнение 14/05/2007 9:48 pm      Отговорете с цитат


hackera написа:
FirstBlood написа:
В head пишеш това:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">


Чакай да се разберем аз питам за php fusion

Извинявай...не съм видял името на раздела...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hackera
Редовен
Редовен

Регистриран на: 21/03/2007 6:46 pm

Support: 39
Bonus: 65
Мнения: 2265
Мнение 14/05/2007 10:05 pm      Отговорете с цитат


Да , но като го напрвя това с интернет ехплорер ми е на БГ а с другите брозери ми е половината превод другите са некви въпроситерни! Защо така ми се поучава?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
EmPowerYou
Турист
Турист

Регистриран на: 23/10/2006 9:19 am

Support: 13
Bonus: 92
Мнения: 478
Мнение 26/05/2007 12:41 am      Отговорете с цитат


Galli пробвах по твоя начин, но всичко беше на шлъокавица...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP-Fusion Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети