- Имам проблем със слоевете на обектите layers
12
WT форуми -> HTML / Javascript / CSS -> Имам проблем със слоевете на обектите layers
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 28/05/2006 2:06 am     Имам проблем със слоевете на обектите layers Отговорете с цитат


Здравеите !
Искам да помоля за помощ понеже имам един проблем, който незнам как да го разреша. Става дума за едно флашче и едно падащо меню, където флаша ми стои най-отгоре и когато отворя менюто ,подменютата се визуализират под обекта на флаша :
Менюто е с <div> a флаша е следния
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=4,0,0,0"
id="Movie1" width="480" height="360">
<param name="movie" value="Movie1.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="bgcolor" value="#000047">
<embed name="Movie1" src="Movie1.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF"
width="480" height="360"
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">
</embed>
</object>


и бутах уш Z- индексите в style на менюто и на флаша но нестава можете ли да ми кажете какво да предприема?!
10х предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 28/05/2006 9:16 am      Отговорете с цитат


можели да го покажеш сайта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 28/05/2006 9:48 pm      Отговорете с цитат


да разбира се http://www.bigboyshop.hit.bg то сега в момента само на аксесоари ->Ivan леко се препокриват но трябва да наблъскам още продукти на други фирми и ще бъдат по-големи падащите менюта съответно и ще минават доста под флашчето 10х
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11685
Мнение 28/05/2006 9:57 pm      Отговорете с цитат


Не мога да помогна с слоевете( защото не разбирам) но съвета ми е да нагласиш цветовете на резултатите от гласуванията .
Може да го направиш от тук:
http://www.web-tourist.net/vote8/85/formcss.html

за първото гласуване и
от тук:
http://www.web-tourist.net/vote8/83/formcss.html
за второто.

Иначе сайта ще стане добре (според мен). Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 28/05/2006 10:22 pm      Отговорете с цитат


ахамз... 10х за съвета но дано някой да даде акъл кво да ги прая че тря го разрешавам скоро тоя проблем...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 28/05/2006 10:36 pm      Отговорете с цитат


незнам защо ползваш този дълаг код за флаш след като може и с ембед но както и да е
пробваи така
<embed src="" style="width:480; height:360; z-index:-1"></embed>

с z-index:-1 незнам дали ще се получи , бтв проблема ти е само по ИЕ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 28/05/2006 10:58 pm      Отговорете с цитат


ахам 10х за инфото ама неще нещо под ИЕ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 28/05/2006 11:01 pm      Отговорете с цитат


пробваи да сложи z-index:1 на менюто
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 28/05/2006 11:07 pm      Отговорете с цитат


дам пробвал съм знам,че трявба да е по-голям z-index-a ама неще незнам той флаша се настройва сигорно от някаде то няма уш каде да е трябва в embed да е ама и там неще кат се пише z-indec:-1 или по-малък от този на менюто...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 28/05/2006 11:21 pm      Отговорете с цитат


Я пробваи с това меню
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=457

п.с. подреждаи си кода че много се обарках ... на 3 места имаш <style> + външен css фаил
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bogidar
Нов
Нов

Регистриран на: 28/05/2006 1:56 am

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 29/05/2006 8:13 pm      Отговорете с цитат


абе той кода ми е под всяка критика знам го тва ...менюто от там съм го гледал, но... Може ли някои да ми покаже нагледно флаш филмче .swf и div-че което да е в по-горен слой и да се изобразява над него, че аз се мъчех да си го направя тва само с два обекта ама неставаше тоя опит и нензам как да го направя!?..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mute
Активен
Активен

Регистриран на: 26/09/2005 12:14 am

Support: 167
Bonus: 1785
Мнения: 3128
Мнение 29/05/2006 10:52 pm      Отговорете с цитат


сажелявам опитах се и немога досега несъм се срещал с този проблем ще потърся някакво решение и ако намеря ще ти кажа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> HTML / Javascript / CSS Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
12
Страница 1 от 2


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети