Потребителите на AVG 2011 са изправени пред сериозен проблем

rxfeniks

Registered
Потребителите на безплатната версия на AVG Anti-Virus Free Edition 2011 са изправени пред неприятна изненада: след ъпдейт на антивирусната база до последните й версии, компютрите на потребителите не могат да се стартират. Става дума за машините, където е инсталирана 64-битовата версия на Windows 7. Актуализацията на антивирусната база данни е пусната снощи и след около час, форумът на AVG е започнал да се пълни с въпроси от объркани и ядосани потребители.

Болшинството от потребители съобщават, че след инсталирането на новата база данни и рестартирането на техните системи, в етапа на зареждане те забиват и извеждат съобщението: STOP: c0000135 The program can't start because %hs is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem и компютърът влиза в безкраен цикъл на рестартиране.
avg.gif


От компанията бързо реагираха на съобщенията и признаха, че проблемът се крие във вирусната база данни 271.1.1/3292 (432/3292), която AVG е актуализирала, като в новата версия на базата данни е фиксиран проблем, който е отстранен и Windows 7 и антивирусния софтуер зареждат без никакви проблеми.

Тези, които са изтеглили първата версия на базата данни и сега остават без работещ компютър, компанията препоръчва две възможности: или стартиране на системата под Safe Mode и премахване на антивирусния софтуер, а също така и базата данни, а след това да изтеглят и инсталират коригираната версия, или пък да "съживят" компютъра си с програмата AVG Recue CD (достъпна на интернет страницата на компанията) и чрез Midnight Commander да отидат на адрес /mnt/sda1/program files/ (или Program Files (x86)) и ръчно и да премахнат съответната база данни, а също така и да преименуват папката AVG на AVG_Old, след което да стартират системата и да преинсталират антивируса.

Източник, kaldata.com: http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=58234
 

Горе