Apple обяви iPad2

mo7ika

Registered
Стив Джобс лично демонстрира iPad 2 на пресконференция на Apple в Купертино, Калифорния. Таблетът е с непроменени размери спрямо първия iPad, но с тази разликата, че е по-лек и тънък. Другото общо с първата версия е, че устройството няма USB и не поддържа Flash. Въпреки очакванията, Джобс не съобщи нищо за iPad 3 или iPhone 5. Два часа и половина след началото на презентацията на Джобс акциите на Apple се повишиха с 1.28% до над $350.

Хардуерните разлики между iPad 2 и iPad са съществени. Втората версия ще бъде с двуядрен процесор A5, собствено производство на Apple. Това ще ускори работата на таблета. Освен това той има две камери, една отпред снима видео, а задната - снимки. iPad 2 ще има също HDMI изход, така че да излъчва видео на телевизори. Устройството ще има вграден жироскоп и акселерометър, с които ще може да измерва натиска на пръстите върху екрана. iPad 2 ще ползва новата iOS 4.3, за която има нови приложения от Apple за композиране на музика (GarageBand) и редактиране на видео (iMovie). Те струват $4.99.

iPad 2 ще се продава от 11 март в САЩ на същата цена като първия таблет. Любопитното е, че той ще е достъпен за мрежата не само на AT&T, но и на Verizon. Две седмици по-късно iPad 2 ще навлезе на пазарите на още 26 държави, с изключение на България.


http://www.youtube.com/watch?v=9fZUjSUIIAg&feature=player_embedded
 
Te ако вземат че реализират reader.bg/useful/item/207-apple-hybrid-lcde-ink-display-technology.html... вече ще стане наистина интересно при тези устройства.
 
Хм, то вече се говори че през Q4 още на тая година ще излезе iPad 3!
При това с Ретина дисплей!
 
Reader каза:
Хм, то вече се говори че през Q4 още на тая година ще излезе iPad 3!
При това с Ретина дисплей!

Аз също чух подобни неща, но това за дисплея наистина ме учуди. Докато завърши разработката му, отделно и пускането му на пазара ще мине доста време. :)
 
Айпад 3-ката едва ли ще предложи нещо качествено различно от 2-ката.
reader.bg/useful/item/207-apple-hybrid-lcd-e-ink-display-technology.html може да предложи, но най-вероятно ще си остане само патент...
 

Горе