Ако си направя отделно.. (?)

Pussycat

Registered
Привет,

я да ви попитам аз нещо..


първо да кажа че имам готов сайт, така обаче понеже е с около 7 - 8 страници и разбирате че мен първите 3 - 4 дена няма да ме мързи да ги редактирвам... но после идва гадното.. - мързелът.

Та се чудих ако си копирам менютата 1 по 1 в разл. файл и ги Include-на в страницата, ще прече ли по някакъв начин на оптимизирването ?

Питам защото нали все пак тези страници съществуват в интернет пространството (менютата,които не са вързани към страница) и ботовете могат да ги видят тези менюта.. това по някакъв начин прави лошо впечатление на ботовете.. няма нито head body и т.н. в тази "страница" а ми само някакъв код..

как да го избегна ?? :idea:
 
правиш менюто във формат *.ini примерно или подобен и задаваш в робот.тхт да не се четат тези файлове и само си инклудваш менюто
 
Ако няма линк към тези менюта няма как да ги види бота.
Не виждам защо се притесняваш.
 
Това е най-доброто което може да направиш всичко което ти е статично да ти е в отделни файлове и да си ги инклудваш , това не пречи въобще на оптимизацията менюто е нормално да ти е едно и също просто в различните страници трябва да ти се променят и динамично тител , кейуордс и всичко друго според това на коя страница си include и изобщо всичко което инклудваш с php не се вижда от бота като инклуднато ,PHP e server script и като такъв се изпълнява на сървъра ти и до браузъра стига само html код който си изглежда както ако го напишеш менюто 200 пъти в всички страници .Инклудвай колкото можеш повече ,така при промяна променяш само 1-но място ;) ,а мързела си е навсякъде ;)
 

Горе