Сателитни сайтове/блогове

Код:
Самата оптимизация се дели на два вида – вътрешна и външна. Вътрешната оптимизация представлява процеса в който се работи вътре по самия сайт, който ще се оптимизира. Това включва оптимизация на заглавията на страниците, мета маркерите, URL адресите, пренаписване на текстовете, създаване на карта на сайта и създаване на добра вътрешна архитектура. Този процес е еднократен и дава добри резултати, ако сайта ви няма конкуренция. За съжаление обаче, няма ниша в която да няма конкуренция. А конкурентите също оптимизират. Тоест неможе само да се разчита на вътрешната оптимизация. Тогава се налага сайта да бъде оптимизират от „далече“. Това е външната оптимизация. Тя включва регистрация в търсачки, международни и местни директории и каталози. Регистрация в социални мрежи и изграждане на профил на сайта ви. Пускане на коментари в релевантни блогове и форуми. Размяна на линкове пак от релевантни сайтове. Но тъй като релевантните сайтове на вашия сайт са всъщност конкурентните ви сайтове – никой от конкурентите ви няма да сложи линк към вашия сайт. Това налага нуждата да се изработят още няколко т.н. сателитни сайтове. Сателитния сайт представлява най-обикновен уеб сайт. Съдържанието му трябва да е подобно на основния. Търсачките също ще го забележат и когато той започне да „рекламира“ основния ви сайт, той ще се позиционира по-добре в листата на търсачката. За някои ниши един сателитен сайт не е достатъчен. Има много тежки ниши и за да бъдеш първи или един от първите, са нужни повече от 100 сателитни сайта. Това значи закупуването на 100 отделни домейна и за да бъдат запълнени със релевантно съдържание имате нужда да наемете копирайтър – човек или група от хора, които пишат авторско съдържание по зададена от вас тематика.
 
Значи, ако си взема домейн , сложим примерно WP , напишем няколко статии и в тях линкна моят сайт, тогава получавам сателитен сайт ?
 
index каза:
Значи, ако си взема домейн , сложим примерно WP , напишем няколко статии и в тях линкна моят сайт, тогава получавам сателитен сайт ?
Грубо казано, да. :)
 
Добре, с риск да прозвуча тъпо, не че не съм си .....
Сателитният сайт не трябвали да го издигна в google ?За да имам полза от него ?
 
Добре, с риск да прозвуча тъпо, не че не съм си .....
Сателитният сайт не трябвали да го издигна в google ?За да имам полза от него ?

Разбира се че ще е от полза да издигнеш сателитния сайт, така респективно издигаш и основния (ако са правилно линковани). И естествено повече авторитетни сателити, по-добър резултатр за основния сайт.
 
Изобщо не е толкова лесно, колкото си мислиш, особено след Панда ъпдейта. Един сателитен сайт се развива много бавно и трябва правилно да се линкне в противен случай само си губиш времето. Трябва също така да ползва сървър в различна мрежа спрямо основния сайт. Потърси в Google за SEO хостинг. :wink:
 
Съветвам да използвате Google Authorship Tag различен от този който използвате за основния сайт(в случай че използвате там).
 

Горе