Ще вреди ли на СЕО-то ЛЕКА промяна в <title>

bobonik

Registered
Да речем имам title "Браузър игра ------". Ако го сменя на "Онлайн браузър игра ------" това ще вреди ли за търсенията като:
браузър игра, селска браузър игра и т.н.
Идеята ми е да се класирам за:
Онлайн игра, online игра, онлайн браузър игра и т.н.
Но до момента излизам на челни места за търсения като: браузър игра, селска браузър игра. Давайте съвети дали да променям този title или не, или ако имате други (по-добри) мнения за title казвайте. :)
 
До колкото знам аз офлай браузър игра няма, но seo-то понякога е откачена работа. Препоръчвам ти да наблегнеш на "селското". Ако искаш да се индексираш с думата "онлайн" по-добре я комбинираи с производна на село, селско и пр. - едно скромно проучване ще те просветли.
 
По-добре не сменяй заглавието аз пробвах и сайта ми на 3-тия ден слезна от топ 3 за седмица и повече .. :)
 
В много статии съм чел, че не е хубаво да се сменя title-а и има голям шанс да си развалиш СЕО-то с промяната му. Сещаш се, че ще се наложи на ново да го правиш... не цялото сео разбира се...
Разбира се има случаи, когато колкото и да не му се иска на човек е наложително да се смени нещо. Така, че тук поне аз смятам, че няма точен отговор, като "ДА" или "НЕ". Обаче бъди готов, защото както и преди мен споменаха шанса да ти се промени класирането е голям..
С думата "онлайн" мисля, че ще ти е многоооо трудно. Супер много конкуренция има там. По-добре наблегни на "селското", както мотика каза.

Ти виж само резултатите за думата "онлайн" - 800 000 000 ....
За "селското" например са 861 000 ....
Така, че най-добре наблегни на "селското" или неин синоним, който би стоял добре в title-a.
 
Не вярвам, ако на някой му е била паднала позицията за някакъв момент последните месеци, то това е заради последните ъпдейти на Google Panda и Google Penguin алгоритмите. След тях вече много от старите похвати за SEO не работят и само уникалния контент спасява.

Но все пак, можеш да започнеш развитието на дадения кийфрейз от метатаговете и лекото му бодване в контента.
 
До момента страницата му си излиза и без това напред по търсене на "селска браузър игра", така че няма защо да добавя отново селска в заглавието. За да излезеш по ключови думи като "онлайн игра" и другите ще трябва не само заглавието на страницата си да промениш. Има около 200 фактора, които са свързани с класирането за търсачки в Google. Тук има инфо:
http://cholakovit.com/2006/фактори-свързани-с-класирането-в-търс/
 
mo7ika каза:
До колкото знам аз офлай браузър игра няма, но seo-то понякога е откачена работа. Препоръчвам ти да наблегнеш на "селското". Ако искаш да се индексираш с думата "онлайн" по-добре я комбинираи с производна на село, селско и пр. - едно скромно проучване ще те просветли.

Какво като няма офлайн браузърна игра ? Важното е, че има доста търсения.

Към автора: анализирай си конкуренцията, виж колко търсения имат думите които искаш да се индексираш, ако смяташ че можеш да се класираш рискувай. Но е много възможно ако промениш нещо да паднеш надолу в класацията.

"Онлайн игра" - има 390 търсения месечно от България.
"online игра" - има 210 търсения месечно от България.
"онлайн браузър игра" - няма данни => доста малък брой търсения месечно.

Общо: 500 търсения месечно. Да кажем, че се класираш на 1-во място за всичките и обираш около 60% от потребителите, това са ~ 300 посещения на месец. 300/30 = 10 посещения на ден.
Вече ти си прецени дали да си рискуваш оптимизацията за 10 посещения на ден :)
 

Горе