- Последни теми от форум в php fusion
WT форуми -> PHP-Fusion -> Последни теми от форум в php fusion
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
DenchBaggi
Нов
Нов

Регистриран на: 23/05/2007 12:45 pm

Support: 1
Bonus: 1
Мнения: 86
Мнение 23/05/2007 5:35 pm     Последни теми от форум в php fusion Отговорете с цитат


Здравейте! Искам да попитам има ли начин да покажа във сайта ми/задвижван от пхп фюжън/, да покажа последните теми от форума, който е отделен на друг под домейн? Панела за последни теми, които сложих, изкарва само темите от форума на фюжъна...
Благодаря предварително за помощта...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Galli
Support
Support

Регистриран на: 11/11/2006 8:02 pm

Support: 359
Bonus: 704
Мнения: 2011
Мнение 23/05/2007 6:04 pm      Отговорете с цитат


Значи имам идея.
Правиш си един твой панел, гледай от тук как да го направиш Arrow http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=11416
После вътре във файла ime_panel.php от горната тема слагаш един от тези кодове Arrow http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=616 вместо този който съм дал за пример с часа
и може би ще стане.
Ето примерно така: ime_panel.php
<?php
openside("Последни Теми");

$user="user на базата данни";
$pass="pass на базата данни";
$db="име на базата данни";
$broi_temi="10";// Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="35";//До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();

$ii=$num-$broi_temi;
for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"topic_type");

if($topic=="1")
{$vazna='Важна:';}
elseif($topic=="2")
{$vazna='Съобщение:';}
elseif($topic_status=="1")
{$vazna='Заключена:';}
else
{$vazna='';}

if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" $vazna<a href='Пътя до папката на форума/viewtopic.php?t=$topic_id' >$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}

closeside();
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DenchBaggi
Нов
Нов

Регистриран на: 23/05/2007 12:45 pm

Support: 1
Bonus: 1
Мнения: 86
Мнение 23/05/2007 7:04 pm      Отговорете с цитат


Използвах този скрипт, но със тези встъпителни тагове ми даваше грешка и затова замнеих този
<?php
openside("Последни Теми");
с
openside("Последни теми");
//
и затварящия таг с друг..
И стана, но като го разреших панела от администрацията на панелите, на началната страница в края ми се появи следното съобщение/всичко се виждаше нормално, само това съобщение е отдолу, когато панела е разрешен/: Access denied for user '******'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '********'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: NO)
Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /home/*******/public_html/footer.php on line 25
ЕДИТ: като се загледах, във панелите "чат" и "анкета" също ми изписва това нещо Confused

Какво трябва да означава това?
ПП: заменил съм потребителското име със звездички
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Galli
Support
Support

Регистриран на: 11/11/2006 8:02 pm

Support: 359
Bonus: 704
Мнения: 2011
Мнение 24/05/2007 5:43 am      Отговорете с цитат


Идея си нямам, ето ти и друг вариант с RSS. Гледам, че php-fusion ти е на localhost, значи fopen ще работи.
Сложи RSS мод на форума ти Arrow http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1008
и после в php-fusion-a ime_panel.php:
<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
echo "<th colspan='3'>latest news</th>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";
echo $title[1];
echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$links[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

Ето темата, от която е скрипта Arrow http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=11755&highlight=rss
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DenchBaggi
Нов
Нов

Регистриран на: 23/05/2007 12:45 pm

Support: 1
Bonus: 1
Мнения: 86
Мнение 24/05/2007 7:49 pm      Отговорете с цитат


Добавих, рсс към форума ми, но виж панела колко е грозен...
Последни теми от форум в php fusion
Успях да махна третата колона, но как мога да направя името на темата на линк?
ПП: имаш точка от мен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Galli
Support
Support

Регистриран на: 11/11/2006 8:02 pm

Support: 359
Bonus: 704
Мнения: 2011
Мнение 24/05/2007 7:56 pm      Отговорете с цитат


Ами аз съм го направил в примера по-горе:

<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
echo "<th colspan='3'>latest news</th>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";
echo $title[1];
echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$links[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

Просто копирай този код.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DenchBaggi
Нов
Нов

Регистриран на: 23/05/2007 12:45 pm

Support: 1
Bonus: 1
Мнения: 86
Мнение 24/05/2007 8:06 pm      Отговорете с цитат


Копирах го, но става по същия начин: три колони - в първата името на темата, във втората линк и в третата всички постове от темата... Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Galli
Support
Support

Регистриран на: 11/11/2006 8:02 pm

Support: 359
Bonus: 704
Мнения: 2011
Мнение 24/05/2007 8:11 pm      Отговорете с цитат


Оп моя грешка.
<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";

echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$title[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DenchBaggi
Нов
Нов

Регистриран на: 23/05/2007 12:45 pm

Support: 1
Bonus: 1
Мнения: 86
Мнение 24/05/2007 8:17 pm      Отговорете с цитат


Е сега стана Smile Само махнах колоната за описание и рамката и стана супер! Мерси за помощта!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> PHP-Fusion Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети