- Национално състезание по ИТ и Визуални изкуства
WT форуми -> Игри и конкурси -> Национално състезание по ИТ и Визуални изкуства
Създайте нова тема Напишете отговор 
Автор Съобщение
azmoga
Нов
Нов

Регистриран на: 07/02/2013 1:26 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 3
Мнение 07/02/2013 1:58 pm     Национално състезание по ИТ и Визуални изкуства Отговорете с цитат


Здравейте, приятели,

от 26 до 28 април 2013 година в гр. Девин, в спа-комплекс „Исмена”, за трети път ще се проведе иновативното Национално състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас "Аз мога тук и сега".

„Аз мога – тук и сега” е насочено към всички ученици от 8 до 12 клас, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби.

Целта е да се покаже потенциала и достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти в тази възрастова групова.

Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Така участниците са поставени в ситуация на реална разработка.


„Аз мога – тук и сега” се провежда за първи път през 2011 година. Участват съответно 92 участника и 35 ръководителя от 17 населени места, 92 реализирани продукта в 4 категории. В следващото издание през 2012 година участват 122 участника и 50 ръководителя от 27 населени места, 122 реализирани продукта в 5 категории, а 2013 предстои. Smile В Националното състезание по ИТ и визуални изкуства участват ученици от авторитетни училища като НПМГ София, СМГ, ПГЕЕ-Пловдив, Математически гимназии от Благоевград, Шумен, Враца, Русе, Варна, Кюстендил, Смолян, както и училища с профил ИТ от Севлиево, Кърджали, Хасково, изкуства и езикови гимназии от Добрич, Дупница, ОДК Балчик и други.

Национално състезание по ИТ и Визуа

Направленията, в които учениците се състезават са:
„Компютърна презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове“, „Фотография“ (от 2012) и „Програмиране“ (от 2013). Всяка една задача в съответните категории е прецизирана за възрастовата група и предварително съгласувана между журито. Времето за работа за всяка категория е различно - по преценка на журито, спрямо сложността и очакванията за поставената задача.
Журито във всяка една категория се състои от 2-ма (двама) изявени експерти в съответната област. Критериите, по които се оценяват предадените материали, се изготвят от журито и се съобщават предварително в сайта на състезанието и по време на техническата конференция, в която участват всички членове на журито и ръководителите.

Учениците от 12-ти клас (абитуриенти) имат уникалната възможност и предимство да кандидатстват с преференциални условия във висшите учебни заведения, които партнират на "Аз мога - тук и сега" (Технически университет - София, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", а тази година, защо не и още престижни вузове Smile). В деня на награждаването се обявяват при какви условия, регламент и график ще се случи това.

Всички участници в състезанието получават възможността да задават въпроси, да дискутират и разменят идеи както с журито, така и със специалните гости. Победителите, освен материални награди, получават и менторство от журито, лекторите и организаторите. Участниците, които попадат в ТОП10, получават поощрителни награди.

Традиция в рамките на състезанието е да се изнасят както технически, така и мотивиращи лекции от професионалисти като г-н Явор Колев, началник сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт, ГДБОП - МВР“, Росен Дуков, Кристалин Чавдаров, Борис Луканов, Виден Нацев, Люба Апостолова, Никола Вълчанов и други изявени специалисти от IT бранша, както и популярни артисти от креативните среди (НЕ само от България).

По време на състезателния ден се провежда кръгла маса на тема "Нуждите, проблемите и бъдещето на училището и учителя по ИТ". В дискусията вземат участие ръководители и гости от висши учебни заведения и Министерство на образованието, младежта и науката.
Всички реализирани продукти от участниците се обявяват в официалния сайт http://www.az-moga.bg и са със свободен достъп за използване.

Намерете още информация в:
Facebook, Снимки от Flickr и Twitter
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
admin
Активен
Активен

Регистриран на: 02/07/2005 1:36 am

Support: 224
Bonus: 474
Мнения: 11683
Мнение 07/02/2013 2:56 pm      Отговорете с цитат


Сериозно обмислям как може да се включим като партньори в това национално състезание.
Лично аз се надявам повече от нашите потребители да се включат в него и ще помисля как да ги стимулираме.
Засега мога да им предложа бонус точки и тениски за награди ако достигнат до някакъв резултат в състезанието дори и минимален.

Ако някой има идея как да се включим нека пише тук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Vladkata
Редовен
Редовен

Регистриран на: 21/11/2010 9:50 pm

Support: 70
Bonus: 142
Мнения: 1575
Мнение 07/02/2013 3:00 pm      Отговорете с цитат


Аз участвам от началото на състезанието, наистина много добър замисъл и организация. Не се колебайте тази година Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
morningstar
Нов
Нов

Регистриран на: 10/03/2010 1:44 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 07/02/2013 3:21 pm     Подкрепа!!! Отговорете с цитат


Това е най-готиното състезание за ученици от 8 до 12 клас! Шапка свалям на организаторите! Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stoqnski
Активен
Активен

Регистриран на: 10/09/2007 6:39 pm

Support: 122
Bonus: 464
Мнения: 2035
Мнение 09/02/2013 11:51 pm      Отговорете с цитат


за жалост съм надхвърлил годините Sad иначе бих се включил
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vojda_na_inkite
Нов
Нов

Регистриран на: 15/03/2012 9:39 am

Support: 4
Bonus: 8
Мнения: 126
Мнение 11/02/2013 11:05 am      Отговорете с цитат


Аз участвах както на състезанието, така и на академията миналата година и мисля тази година пак да участвам. Там се запознах с много хора, с които продължавам да контактувам и даже разработваме проекти заедно.
Мястото на което се провежда състезанието също е страхотно! А по време на състезанието има и лекции на които може да се научат много нови неща, което за мен е най-важното. Много добра организация от едни супер хора, на които мога само да се възхищавам.

Поздрави,
Красимир Арабаджиев
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mimikir
Нов
Нов

Регистриран на: 16/05/2011 8:45 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 3
Мнение 11/02/2013 3:32 pm      Отговорете с цитат


Състезанието е невероятно и за учителите.
Лекциите са страхотни. Къде другаде ще можеш да чуеш от устата на топ специалисти в брашна- това сега се прави така. Като учители по ИТ сякаш се задъхваме гонейки новостите. И ние имаме нужда от постоянно обучение.
Всички участници създават усещане за едно цяло. На други състезания се усеща някакво напрежение, всеки ти е конкуренция. А в Девин ползите са толкова много, че се чувстваш победител дори само защото си там.
И си е така- по 10 участника във всяка категория биват отличени като най- добри. Това ми харесва много, защото често разликата в качеството е минимална, преценките малко или много субективни. Така че наистина е добре че има много награди. Учениците се чувстват оценени и придобиват самочувствие, сили да работят още и още за развитието си.
Успех на тазгодишното състезание като цяло, макaрче съм сигурна, че ще бъде отново SUPER!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
d_georgieva64
Нов
Нов

Регистриран на: 11/02/2013 9:36 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 1
Мнение 11/02/2013 10:18 pm      Отговорете с цитат


"Аз мога тук и сега" - изключителен формат, невероятна атмосфера, млади и знаещи хора, от които може да се научи много! Попаднах случайно на информацията за състезанието и нито за миг не се поколебах в решението си да мотивирам моите ученици за участие. Аз съм директор на училище и съм филолог по специалност, но моето хоби е графичния дизайн. Участвахме и в лятната академия. В Девин аз се почувствах страхотно, потопена в атмосферата на моите представи за едно съвременно обучение - ученици и учители, работещи в екип и взаимно допълващи се. ITтехнологиите се развиват с изключително бързи темпове и ние учителите понякога трудно сме в крак с най-новите неща и тук е мястото и ролята на нашите ученици, знаещи и можещи. В нашето съвремие ние все повече сме партньори, учителят винаги ще има водеща роля, но и ученикът е достоен партньор. Социалните мрежи са тези, които помагат на нашите деца да са все по-информирани и знаещи. И няма нищо лошо в това да научим нещо ново от нашите деца. Състезанието в Девин е доказателство за тези процеси, които се случват в нашето съвремие.
Поздравления за организаторите! С нетърпение очакваме м. април и се готвим за достойно представяне. Интересно какви ли теми ни готви журито...и какви ли изненади... Smile Е, ние ще участваме и се готвим грабнем някоя и друга награда, но и да не успеем, наградата е възможността да сме част от тази емоция наречена "Аз мога тук и сега".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
1cefreak
Нов
Нов

Регистриран на: 20/06/2010 1:24 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 1
Мнение 27/02/2013 9:17 am      Отговорете с цитат


За съжаление и аз надминах годинките. В края на 12 клас (преди цели 2 години и нещо) участвах в първото издание (мисля) и взех 2ро място в категория Ре-дизайн и страшно много ми хареса. Организацията беше супер, както и самото място. Грамотата още си седни на стената в офиса ми и силно се надявам да може да ударим едно рамо догодина с каквото можем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hous
Активен
Активен

Регистриран на: 22/03/2008 11:19 pm

Support: 111
Bonus: 213
Мнения: 2538
Мнение 05/04/2013 4:13 pm      Отговорете с цитат


Аз не бих отишъл защото не искам да ги засрамвам Very Happy
Иначе сериозно, първо съм малко над годините и второ ми е далеч Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Illusion
Турист
Турист

Регистриран на: 14/03/2010 4:07 pm

Support: 1
Bonus: 2
Мнения: 237
Мнение 28/04/2013 11:15 pm      Отговорете с цитат


Състезанието беше чудесно Smile! Адски много се радвам, че имах шанса да участвам. Изживяването е невероятно и неповторимо, препоръчвам ви, ако все още сте ученици, да запретвате ръкави и да се готвите за "Аз мога тук и сега" - 2014!

И да победите, и да не се класирате, не е от значение. Обстановката е превъзходна, младите хора са приветливи, усмихнати, знаещи и можещи, така че, ако не друго, то поне ще си изкарате чудесно в компания с младежи, интересуващи се от същото, от което и вие, както и най-вече: ще завържете някой друг важен за вас контакт, било то с някой от организаторите/журито/менторите или просто млад човек, като вас.

Това състезание наистина бе адски полезно и разведряващо „стената“ на живота на всеки един от нас, участниците!

А от мен — Veni, vidi, vici — 1-во място в категория Front-end Development.

Поздрави на всички организатори, ако случайно някой от тях чете това и много ви благодаря за прекрасното състезание, което успяхте да сътворите тази година, както и това, че ме избрахте за 1-во място — наистина го оценявам! За 1-ви път участвам въобще в някакво състезание, така че не мога да коментирам предните ви години.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
morningstar
Нов
Нов

Регистриран на: 10/03/2010 1:44 pm

Support: 0
Bonus: 0
Мнения: 22
Мнение 07/05/2013 11:17 am      Отговорете с цитат


Луди хора, луди, луди хора!

Национално състезание по ИТ и Визуа

всички снимки от тук: http://www.flickr.com/photos/91478566@N03/sets/72157633370899379/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Създайте нова тема   Напишете отговор    web-tourist.net Форуми -> Игри и конкурси Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1


 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети